Mléčná dieta

Chcete zhubnout a nevíte jak na to? Mléčná dieta může být jedním z řešení, které se Vám nabízí. V dnešní době touží stále více lidí po lepší postavě. Dodržování zdravé stravy a dostatečný pohyb je ale pro valnou většinu téměř nemožné. Mléčná dieta v tomto případě usnadní hubnutí těm, kteří nemají dostatek času na vaření zdravých jídel. Tento druh diety totiž obsahuje ve svém jídelníčku pouze mléčné výrobky a to většinou ty oblíbené. Právě díky tomu si můžete mléčnou dietu zamilovat.

Mléčná dieta má svá pro i proti. Téměř jako každá dieta, vyžaduje, aby ten, kdo ji začne dodržovat, omezil dosavadní příjem potravin. Tento typ diety předepisuje pouze mléčné výrobky, jako je samozřejmě mléko, maso, tvaroh a podobně. Dieta nařizuje jídlo pětkrát denně po třech hodinách. Kalorická hodnota všeho, co přijmete, může být mnohem menší, než na kterou jste byli zvyklí. Právě kvůli tomu může mléčná dieta někomu způsobovat pocit slabosti. Z tohoto důvodu se při této dietě nedoporučuje sportovat, ještě více by tím tělo zesláblo.

Na každého působí dieta jiným způsobem. Statistiky uvádí, že při mléčné dietě můžete zhubnout až 8 kilogramů. Přitom se tento typ diety doporučuje držet pouze 13 dní. Odborníci také nedoporučují, aby se držení diety opakovalo. Mléčnou dietu je vhodné držet maximálně jednou za rok.

A co vůbec jídelníček této diety dovoluje. První den je den šokový. Pět jídel, které na celý den sníte, se skládá pouze z 1,25 litrů mléka. To znamená, že po třech hodinách vypijete 250 ml mléka. Druhý den už dieta není tak přísná. Jako první jídlo se doporučuje termix, poté 150 g tvarohu, k obědu 150 g vařeného masa, 150 g zeleniny a jako poslední jídlo mléčná dieta nařizuje 2 vejce a 250 ml čaje. Další dny diety také předepisují určitě množství a druh potravy, které do diety skvěle zapadají. Jídelníček je upřesněn na 8 dní diety. Dalších pět dní se pak dodržuje strava od začátku. To znamená, že devátý den bude pro ty, kteří se pro tuto dietu rozhodnou, stejný jako den první.