Jak v zimě pečovat o pokožku?

0
379

Jak v zimě pečovat o pokožku?

Pomalu přichází zima a s ní studený vítr, který nejen, že sundává listí ze stromů, ale vysušuje naši pokožku. Ale jak předcházet vysoušení pokožky a jak ji zvláčnit?

Na zimu je dobré používat hydratační krémy, které vaši pleť dostatečně promastí a ochrání ji proti vysoušení okolními vlivy, jako je například vítr. Používejte je ráno, než vyjdete z domu a večer po koupání. Pokud ráno řešíte problém krém versus make-up, použijte klidně oboje. Některé krémy jsou speciálně určené jako podkladové, ale i když ráno nezvolíte například Indulonu, která je dost mastná, můžete na krém s menším množstvím oleje klidně nanést make-up. Je-li vaše pokožka hodně suchá, použijte spíše mastnější krém a klidně make-up vynechejte. Vaše tváře se větrem krásně zbarví do růžova, vy budete vypadat dobře a zároveň bude vaše pleť chráněná ochranným filmem.

Dalším problémem jsou rty. I ty totiž v zimě trpí. Všichni známe ten pocit, kdy si doma zapomeneme balzám na rty nebo ho třeba ani vůbec nenosíme a potom si celý den olizujeme rty. Ty nakonec zčervenají tak, že ani nemusíme používat rtěnku. Jsou rozdrážděné, vysušené a bolí nás. Proto s sebou raději vždy noste balzám na rty nebo hodně mastný jelení lůj, které zvláční vaše rty, ochrání je a vás nebude trápit bolest.

Výrobky: Zázračný kelímek, Oriflame, 15ml, 129,-

O ruce se musíme také pořádně starat. Když budou krásně jemné a vláčné, nemusíme se stydět je nikde ukazovat. Pokud máte velmi suché ruce, je třeba opět zvolit krém s větším množství oleje, který vaši pokožku dokonale hydratuje. Samozřejmě ale nejsou vůbec na škodu rukavice, které chrání ruce permanentně proti větru a vysoušení.

Výrobky: Ginko’s Secret, Rituals, 75ml, 299,-

Hand Therapy, Rituals, 75ml, 299,-

A poslední rada. Nemáte zrovna po ruce žádnou kosmetiku? Pro zjemnění pleti zkuste použít trochu mléka smíchaného s medem. Naneste směs na pokožku a nechce chvíli působit. Postupně budete cítit, jak med zasychá a vaše pokožka se stahuje, ale po umytí zjistíte, jak jemná je vaše pleť.