Trápí vás nemoci? Uzdravte se sami – 1. část

0
301
prášky nebo samoléčba

Trápí vás nemoci? Uzdravte se sami – 1. část

prášky nebo samoléčbaKaždý se trápíme s nějakým tím zdravotním neduhem. Bolesti zad, svalů, slabé vlasy, alergie nebo štiplavá vyrážka na obličeji. Nic neobvyklého? Zkoušeli jste již takměř všechny možné výrobky, které dle reklamy slibovaly, že vás od problémů zachrání, ale většinou se však pomoc dostavila jen na krátkou návštěvu a pak opět ustoupila do pozadí? Jak je tohle možné, vždyť jste za léky utratili bezmála celou výplatu?! Tak se pojďme podívat na zoubek vašim problémům a možná ani peníze na léky už nebudete potřebovat.

Samoléčení vs. léčiva

Základní nosič každého zdravotního problému je naše tělo. Nemoci a neduhy jej postihují nejvíce a často nejvíce trpí. Ve škole jsme se učili, jak je lidské tělo postavené a na jakých principech funguje. Podle vědomostí, které jsme ještě nezapomněli, vyhledáváme v lékárnách a drogeriích vhodné léky pro tu kterou část či oblast. Kámen úrazu může nastat právě v tomto přístupu – když si zapomeneme uvědomit, že neexistuje žádná část nebo oblast našeho těla, jež by nesouvisela se zbytkem. Vždy marodí celé tělo, i když nás trápí pouze červené pupínky v obličeji. Buňky celého organismu pracují společně jako jeden celek.

Ano, ovšem, že mají rozličné funkce – vždyť si ale vzpomeňte, že u vás v zaměstnání děláte také každý něco jiného, ale pracovat musíte všichni správně a pospolu. Jinak by v podniku nastaly problémy nebo hůř, podnik by musel zavřít. Všichni zaměstnanci, v našem případě buňky v těle, musí spolupracovat. Jakmile se někde v těle něco pokazí, celý organismus přehodí výhybku a uzdravení problémové části se stane prioritou. Kdybychom nechaly vše na buňkách, které vědí nejlépe, co jejich „podnik“ potřebuje, nemusely by se zdravotní problémy vracet.

teploměrNicméně my lidé samoléčebnému procesu našich těl nepříliš přispíváme tím, že jim nevěříme. Díky reklamě v TV nebo v metru za plexisklem, věříme, že pomoci se nám může dostat, jen když za ni zaplatíme. Pokud možno, co nejtučněji. Čím dražší přípravek, v čím barevnějším obalu, tím lépe (takový obrázek šťavnatého pomeranče a citronu, to je na krabičkách v lékárně to nej, to je pro mé tělo to pravé!). Když jsem si však začala číst složení těchto produktů, musím říct, že se mi dělalo tak zle, až jsem si byla jistá, že takhle to nejde dál.

Přeci mému tělu nemohou pomoct těžké kovy a jiné chemikálie?! Víte, proč jsou na lécích obsahové složky uvedené v jazyce, kterému většina nerozumí? Jedna věc je, že je zvolený univerzální jazyk, aby si odborníci byli jisti, co mají v ruce. Já ovšem nejsem žádný odborník a většina lidí žijících kolem mne, také ne. To nechává těm „zasvěceným“ volnou ruku a mohou bez starosti vytvořit produkt, obsahující všemožné chemikálie, likvidující fyzická těla a v krabičce se šťavnatým pomerančem jej vydávat za lék proti chřipce. Že to zní jako z nějakého sci-fi filmu? Ale no tak, do něj jsme se přeci narodili.

Otázka, proč by to měl někdo zapotřebí, je tématem sama o sobě a určitě se k němu v některém z dalších článků vrátím. Každý jsme však svědky toho, jak peníze vládnou nejen světu, ale i mnoha srdcím. Proto je to možné a proto je to bohužel skutečné. Vy se však nemusíte něčemu takovému vůbec vystavovat a to zcela jednoduše, pochopením faktu, jak naše buňky skutečně pracují.

Oprašte své staré sešity nebo vzpomínky, znát své vlastní tělo je základ! Kdysi mě napadla úžasná myšlenka, že mé drobné lidské tělo je vlastně zmenšenina obrovského a inteligentního vesmíru za hranicemi našeho modrého nebe. Studováním mnoha materiálů jsem zjistila, že tato idea je realitě mnohem bližší, než se vůbec zdá.

Pamatujete si na buňky, které běhají uvnitř vašeho těla a spolupracují, aby bylo vše v pořádku? Pak věřte, že my lidé, jsme takovými buňkami celého vesmíru, společně s celou planetou, soustavou, galaxií a dál. Když jste nemocní vy, jsme nemocní všichni. Nemůžeme však kontrolovat každého kolem nás, můžeme ovšem věnovat maximální pozornost sami sobě a zaručit tak, že naše buňka bude pracovat tak jak má (tím nejsou myšleny žádné úkoly za mzdu, nýbrž osobní zdraví, celistvost a uvědomění).