Zdraví a vy – 2. část

Autor obrázku: Jennifer

Další podstatný bod je, abyste se nepřejídala, ale zároveň nepřekonávala hlad. Spousta žen má pocit, že když nebude celý den jíst nebo bude jíst minimálně, určitě začne hubnout. Celý den se trápí hlady a večer, když přijdou domů, začnou dojídat to, co celý den zanedbávaly. Tělo má pak tendence si tyto narážky ukládat a to, i když se snažíte jíst zdravě.

Mě osobně pomáhá víc se soustředit na sebe. Uvědomovat si každé sousto a jíst pomalu, abych přesně odhadla chvíli, kdy už mám dost. Pokud budete pravidelný a pestrý jídelníček prokládat pravidelným pitným režimem, určitě se brzy dostaví výsledky. Jen počítejte s tím, že hubnout zdravě nejde ze dne na den.

Třetím důležitým bodem a podle mého názoru nejdůležitějším je pohyb. Nejde ani o to, abyste celý den cvičila, či chodila na dlouhé hodiny do fitness centra (ale pokud chcete a baví vás to, opět dbejte na pravidelnost). Důležité je ale to, abyste žila aktivně. Zapomněla, co to je lenost a třeba ke svému bytu vyběhla po schodech.

Takovýchto maličkostí je samozřejmě víc a nevyžaduje to žádnou velkou námahu a nezabere to žádný čas. Právě naopak, pokud zaktivníte své činnosti, možná i čas ušetříte. Dobré jsou i procházky. Proč za každou cenu jezdit do práce autem nebo tramvají. Můžete si přece chvíli přivstat a projít se. Samozřejmě je možné, že vaše práce je příliš daleko a nemůžete tedy vyrazit pěšky, potom si zkuste dopřát procházku jen tak. Čerstvý vzduch a pohyb je totiž to, co vám vyčistí myšlenky a budete se cítit volná a především mnohem zdravější.

Autor obrázku: Rob124

K zdravému životnímu stylu existuje spousta pouček a spousta odborníků vám řeknou svoje. Já jsem ale přesvědčena o tom, že jediný člověk, který zná mé tělo, jsem jenom já. Každý člověk nejlépe ví, co potřebuje. Jestli jste se rozhodla žít zdravě, uvědomte si, co vaše tělo potřebuje a vyhovte mu v tom.

Člověk totiž potraviny v přiměřeném množství potřebuje, potřebuje se hýbat a potřebuje mít nějaký řád či režim. Tak se jen zaposlouchejme do řeči svého těla a snažme se pochopit, co nám chce říct, a pak mu jeho přání splňte. Pokud bude vaše tělo šťastné a zdravé, bude šťastná a zdravá i vaše duše.