Desatero krásné pleti – první část

0
373
Autor obrázku: Honolulu Media

Desatero krásné pleti – první část

Určitě každá žena či holka touží po dokonalé pleti. A ono to jde, když se ví, jak na to. Existuje totiž desatero, díky němuž tvoje pleť bude doslova dokonalá.

Zjisti si typ tvé pleti

Tento krok je velmi důležitý při péči o tvou pleť. Na svoji pleť bys totiž měla používat výrobky, které jsou na ni přesně určené. Díky tomu pak i poznáš, jakému typu make-upu se vyvarovat a naopak, který ti vyhovuje. Jaký je typ tvé pleti zjistíš nejlépe, když bude tvá pleť odlíčená a čistá bez všech pleťových přípravků. Samozřejmě, pokud použiješ pleťovou vodu nebo tonikum a pak budeš určovat typ tvé pleti, nikdy neurčíš, že je tvá pleť mastná. Proto se zkus tohoto vyvarovat.

Pokud se tvá pleť bude z větší části lesknout, máš např. rozšířené póry na nose či kolem nosu a trpíš na akné, tvá pleť je mastná.

Suchou pleť poznáš velmi jednoduše tím, že se budou objevovat šupinky suché kůže. Suchá pleť má problém s výdrží make-upu a měla by se vyvarovat pěnovým make-upům, které suchou kůži ještě zvýrazní.

Pokud se u tebe objevují šupinky i jevy mastné pleti, pak máš pleť smíšenou.

Naopak, pokud se tvá pleť neleskne, neloupe, je skvěle hydratovaná, pak máš normální typ pleti a můžeš se radovat.

Používej kvalitní přípravky, které jsou určené pro tvou pleť

Autor obrázku: Honolulu Media

Měla bys dbát i na kvalitu přípravků, krém za 50 korun od Vietnamců ti asi neposlouží tolik, jako krém za tři stovky. Také si dávej pozor na trvanlivost kosmetiky, mnohdy to bývá důvod tvorby akné, vyrážek nebo lišeje. Zároveň bys také neměla používat např. krém proti vráskám, když na vrásky netrpíš.

Na krémech a ostatních výrobcích je mnohdy napsáno, pro jakou věkovou kategorii je výrobek určený. To bys určitě měla dodržovat. Dále by sis měla pozor, abys používala výrobky, které jsou určené pro tvůj typ pleti. Pokud se ti u nějakého výrobku stane, že tě po něm bude obličej svědět, objeví se akné a budeš s ním mít obecně problémy, nepoužívej ho dále a raději zkus nějaký jiný.

Nepoužívej mnoho kosmetiky

Neměla bys nikdy používat přespříliš kosmetiky naráz. Vážně ti postačí, když použiješ pleťovou vodu nejvíce dvakrát za den. Stejné je to i u krémů, je dobré se ráno i večer namazat, ale neměla bys to přehánět. Hlavně ne večer, kdy se pleť potřebuje čistit.

Pravidelnost

Pokud se o svou pleť nebudeš starat opravdu pravidelně a mnohdy se na to i klidně vykašleš, neodlíčíš si make-up a druhý den opět na pleť budeš patlat další vrstvu, nemůžeš očekávat, že bude tvoje pleť vždy perfektní. Když se ti to stane jednou a hned ráno to napravíš, ještě by se to dalo přežít, ale nemělo by se to stávat několikrát do týdne.

Autor obrázku: Sodanie Chea

Odličování

Jak už bylo řečeno, odličování je velmi důležité. Zde je důležité se odličovat opravdu pravidelně a při nákupu volit kvalitnější výrobky než lacinější. Nekvalitní výrobky či neodličování může tvé pleti vážně uškodit, o to hůře pokud používáš dekorativní kosmetiku. Opravdu nejhorší věc, co můžeš udělat je to, že na starý nános make-upu a řasenky, ještě z minulého dne, naneseš novou vrstvu.