Autor obrázku: M I T C H Ǝ L L

Problémy s pletí nejsou problémem pouze dospívajících chlapců či dívek, ale postihují všechny věkové kategorie, v různých mírách. Suchá nebo naopak mastná plet? Trpíte na akné?

Každá žena i muž, ať více nebo méně, problémy s pletí řeší, když je postihnou ve větší míře. Nikdo nechce mít vyschlou pokožku a pupínek tam a támhle. Maskovat tyto problémy make-upem je dočasné řešení, tak si pojďme říci, jak se s nimi vypořádat jednou pro vždy!

Pitný režim

Ano, právě pitný režim velmi ovlivňuje zdravý vzhled vaší pleti. 2-3litry vody denně jsou prvním krokem k úspěchu. Samozřejmě tu nemluvím o limonádách plných cukru, barviv a podobně, ale o nejlépe čisté vodě, která prospívá celému tělu. Pro milovníky zeleného čaje je tu dobrá zpráva! Zelený čaj totiž pro své antioxidační účinky může být dalším, pro někoho milejším pomocníkem. Ale pozor, všeho moc škodí.

Klid a pohoda

Stres napomáhá ke spoustě zdravotních komplikací a jiných problémů a může se projevit právě i na vzhledu vaší pokožky. Dokončit projekt do školy, donést šéfovy to a tamto, nic nestíháte a právě to na Vás nemá vůbec dobrý vliv. Začínají se objevovat zarudlé pupínky a už je to tu! Zkuste třezalkový čaj a dejte si dvacet minut odpočinku. Než zase budete pokračovat v řešení těch otravných povinností, které nestíháte, budete se cítit lépe.

Autor obrázku: Fiona Henderson

Strava

Tak jak říká název jednoho pořadu „Jste to, co jíte!“, to bychom mohli použít i my pro tento případ. Člověk, který denně spořádá 3 čokolády, 10 koblih a na to si dá 5houskových knedlíků s pěkně omaštěným tučným masem a zelím, na tom nebude zrovna slavně. Potraviny působící na vaši plet blahodárně jsou například mango, mrkev a meloun pro svůj velký obsah betakaroténu, dále tu máme ryby a ořechy s přídavkem omega-3 mastné kyseliny a na závěr potraviny s obsahem vitaminu B nebo C jako jsou, kvasnice, luštěniny, vejce a spousta, spousta ovoce!

Péče

Na závěr už tu máme samotnou péči o vaši plet. V drogeriích na vás z regálů křičí pleťové masky „kup si mě!“ „néé, kup si mě!“… Rozhodování, který přípravek, pleťová voda, maska, odličovací mléko apod., je nejlepší, je na tom všem snad to nejtěžší. Pro začátek se musíte rozhodnout, zda máte pleť suchou, normální či mastnou a zda je citlivá či nikoli. Potom už stačí pozorně číst informace na zadní straně obalů přípravku, kde je vše sepsáno.

Pokud jste zastáncem přírodních pleťových masek a podobných věcí, recepty na ně lze najít na různých webových stránkách, kde se dočtete recepty na vyživující masky pro suchou pleť nebo na masky pro zkrocení pleti mastné a mnoho dalšího.