Kosmetika se vrací k přírodě? Proč a jaké to má výhody?

0
232
Autor obrázku: Kate Sumbler

Není to tak dávno, kdy na nás výrobci kosmetiky chrlily všechny možné příchutě, vůně a barvy, které ale po přečtení složení kosmetického přípravku neměli s přírodou nic společného. Často jsou to jen chemická aroma, barviva a přídavné látky, které sice na oko a vůni dokážou vyrobit pěkný kosmetický přípravek, ale našemu tělu může škodit. Od suché kůže po alergické reakce.

Příroda je jenom jedna

Proč se ale navracíme k přírodním produktům? Přírodní kosmetika má své jasné výhody. Není sice tak silná a nevypadá tak ušlechtile, jako její syntetické a umělé obdoby, ale obsahuje mnohem důležitější látky pro naše tělo. Mohou to být různé oleje, kde jsou pak vitaminy, minerály, ale i látky působící na pokožku, vlasy nebo jen dodávají našemu tělu pocit svěžesti. Vlasová kosmetika pak nemusí tolik pěnit, jako umělé varianty šamponů, ale přesto účinek může být mnohem větší.

Autor obrázku: Kate Sumbler

Přírodní kosmetika má ale hlavně jeden zásadní a nejdůležitější vliv. A to je vliv na naše zdraví. Pořizujeme-li si opravdu poctivou a kvalitní přírodní kosmetiku, pocítíme na vlastní kůži, jak vlastně působí. Není zdrojem žádné alergie, nedráždí pokožku a nevznikají ani žádné ekzémy, nevysušuje naši kůži, lze použít jak pro děti, tak pro dospělé, nádherně voní a dlouho vydrží.

Má nějaké nevýhody?

Kvalitní přírodní kosmetika je dražší, než varianty v supermarketech, kde přírodní látky nejsou. Skvělý tip je přírodní kosmetika naturo.sk, která se řadí mezi špičku na trhu. Pokud používáme přírodní produkty, nemusíme se bát používání ani u malých dětí. Nevznikají alergie, vyrážky a ekzémy. A to platí ale i u seniorů, kterým moderní agresivní kosmetické přípravky dráždí kůži.

Počítejme s tím, že je sice kosmetika z přírodního původu dražší, ale že se dlouhodobě vyplatí. Mnohem méně pak zatěžuje životní prostředí a je i lepší co se týče skladování. Nekazí se tak rychle. Na tomto linku najdete například kosmetika Sante, které patří také mezi přírodní kosmetiku v nejvyšší kvalitě.