Autor obrázku: hobvias sudoneighm

Ve studených měsících podzimu, zimy a jara onemocní zánětem močového měchýře nespočet lidí. Je jedno, jestli jste žena, nebo muž, postihuje obě pohlaví. Neméně náchylné jsou i děti. Že mají zánět močového měchýře poznáte podle výtoku, zbarvené pleny až krve v moči. Dítě bude u čůrání plakat, později se může čůrání úplně vyhýbat, aby se vyhnulo bolesti.

Předcházení zánětu močového měchýře

Nejdůležitější je vůbec samotné předcházení nemoci. Důležité je mít nohy v teple, nosit spodní košilku a v případě, že promoknete, rychle se převléct. K předejítí nemoci pomůžou i čaje a doplňky stravy speciálně vyvinuty pro podporu močového ústrojí.

Projevy

Pokud vás pálí, nebo svědí a bolí čůrání, máte pravděpodobně zánět močového měchýře. Je nutné provést lékařské vyšetření. Vezměte zkumavku na moč, nebo jakýkoli dobře vymytý obal od léků či kapek a vezměte se sebou vzorek moči. Pokud máte zánět, čůráte x krát za hodinu a pár kapek. Nevadí, doktorce postačí minimum.

Léčba

Bohužel se nevyhnete antibiotikům. Pouze za předpokladu, že je zánět v počátku může postačit léčba bylinnými čaji na urologické potíže. K léčbě můžete přidat i extrakt z lichořeřišnice, která je nazývána přírodním antibiotikem na močové ústrojí. Vašim orgánům zajistí ochranný film a bacily nebudou mít přístup k holým sliznicím.

Dobré je i užívání výživových doplňků s přídavkem brusinek. Koupit si můžete i sirup, nebo extrakt z brusinek. Některé pacientky uvádí odezvu počínajících potíží již po jednom dnu užívání tohoto sirupu.

 

Pokud máte zánět močového měchýře, spěchejte k lékaři. V žádném případě nezkoušejte, kolik vydržíte a bylinkou koupel, nebo užívání léků taky nepřežeňte. Neléčené záněty můžou nezvratně poškodit váš organismus a způsobit doživotní nepříjemnosti. Ať už srůsty u žen, nebo chronické a opakované záněty u mužů.