Golf se dá hrát i v zimě

0
393
Autor obrázku: John Fischer

Zima je v plném proudu (o tipech na letní sporty jsme psali zde), můžeme lyžovat, bruslit, sáňkovat, jezdit na běžky a provozovat další zimní sporty. Někteří z nás ale nejsou vyznavači zimních sportů, ať už ze zdravotních důvodů, nebo jen proto, že je tento druh aktivit prostě nebaví. Nemají rádi sníh, zimu, mírné omrzliny a bílo.

Že patříte taky k nim a rádi byste se sportovně vyžili i teď v zimě? Výbornou volbou může být golf! Nevěříte? Skutečně. Existují totiž nejen hřiště venku, greeny, které jsou teď zapadány sněhem. Jsou i kryté golfové hřiště, centra, ve kterých vás rádi uvítají a mile překvapí dokonale řešené hrací simulátory, nebo přímo umělé greeny a jamky.

Co budete ke hře potřebovat

Autor obrázku: John Fischer

Již dříve jsme se v článku zde rozepsali o tom, jak může nákup golfové výstroje proběhnout. Nemusíte se bát nezvládnutelných výdajů hned na počátku tréninků. Nehráli jste li zatím golf, nejdřív je lepší si hru vyzkoušet a simulátory a golfové centra k tomu přímo vybízejí.

Kvalitní golf bag napoprvé můžete vynechat, zakupte jej ale určitě na jaře, než začnete chodit hrát se svými přáteli na venkovní golfové hřiště. Jistě se vám pak vyplatí a náramně jej oceníte, nosit golfové vybavení různě po neprofesionálních taškách je velmi nepraktické a nepřehledné.

Až začnete hrát často a budete mít kompletní vybavení, možná uvítáte kombinaci golfového bagu a vozíku. Nejenže vás nadchne skvělými designem, ale především svým originálním a logickým řešením, díky kterému si jednoduše uvezete veškeré golfové příslušenství. Například nejtěžší hole, neboli železa jsou umístěny hlavami dolů. Těžiště je nízko u země, manipulace s Decoltem je tedy velmi snadná.

Poohlédněte se po nejbližším krytém golfovém centru a pusťte se do trénování, ať si na jaře směle a s chutí zahrajete na venkovním greenu. Golf vás jistě chytne, stejně jako nespočet mužů, žen a dětí před vámi.