Kříž v Turecku nezklamal a zabodoval

dusan-kriz
Dušan Kříž na snowboardu

Praha, 20. března 2013 – Nadějný snowboardista Dušan Kříž se začátkem března zúčastnil juniorského mistrovství světa v tureckém Ezurumu, kam ve freestylových disciplínách zde přijeli soutěžit zástupci 33 zemí světa. Bylo to Křížovo již druhé mistrovství světa.

“Nejdříve se jela halfpipe (U-rampa) na kterou se moc nezaměřuji, ale zajel jsem v ní pro mě celkem dobré umístění na to, že ji netrénuji, a to 29. místo z 66 startujících jezdců,” upřesňuje Dušan Kříž.

Tento závod Kříže nakonec motivoval ke startu trénování uvedené disciplíny. Ve slopestylu byly Křížovy vyhlídky na umístění ještě lepší – skončil na nadějném 17. místě, což považuje za úspěch.

dusan-kriz-2“Minulý ročník se mi totiž nepovedlo ani postoupit do finále, takže nějaké zlepšení tady bylo, ale přece jenom s tím nejsem úplně spokojený, jelikož jsem ve finálních jízdách upadl a neodjel jsem svou jízdu. Příští rok bych už chtěl zabojovat třeba o pódiové umístění, “ shrnuje Kříž. V současné době Dušan Kříž úspěšně sbírá body potřebné k účasti na olympijských hrách v ruském Sochi.