Chyby při mytí vlasů

Jestli si myslíte, že se při mytí vlasů nedá chybovat, tak se dost mýlíte. Od kadeřníka většinou odcházíte spokojená, ale vlasy vyžadují profesionální péči i doma, pokud chcete, aby vypadaly opravdu výstavně.

Vlas, který je namočený nabírá objem, protože nabobtná, takže byste s ním měla zacházet mnohem jemněji, než se suchými vlasy. Je také dost náchylnější k poškození, nachlazení či zlomení. Než vlasy namočíte, měla byste vlasy učesat a až pak je mýt. Vyhnete se poté zacuchaným chomáčům a vlasy vám budou vděčné, že je mokré nezatěžujete kartáčem a česáním, kterým se lehce zlomí a zničí.

Autor obrázku: peapod labs

Když si myjete hlavu, postupujte tak, že si nejdříve na ruce nanesete šampon v dostatečném množství. Poté ho na hlavě rozpěňte a získanou pěnou omyjte délky. Vlasy nedrhněte, ale jemně masírujte. Pokud byste totiž vlasy až přespříliš drhla, mohla byste nějak poškodit pokožku hlavy, která by pak byla náchylnější na lupy nebo k větší produkci kožního mazu.

Vlasy nemusíte mýt dvakrát, bohatě postačí, když vlasy omyjete pouze jednou a budete je mýt pravidelně. Pokud se ale i přesto rozhodnete, že chcete šampón aplikovat dvakrát, myjte si vlasy až po několika dnech, abyste je každý den tolik šampónem nezatěžovala. První omytí totiž odstraní nečistoty a kožní maz, druhé jde do hloubky vlasu.

Samozřejmě nezapomínejte na kondicionér, který je po použití šampónu velmi důležitý. Rovnou zapomeňte na všechny produkty 2v1, protože ty většinou nemývají takový účinek, jako dva produkty.

Také si dávejte pozor na to, jakou vodou si vlasy myjete, neměla byste totiž používat přiliš horkou. Raději použijte vlažnou a poté vlasy opláchněte studenou vodu, což jim dodá lesk.

A jak vlasy vysušit? Stačí, když z vlasů vodu odsajete, třením vlasům byste podporovala jejich lámavost. Můžete vlasy trochu vyfoukat fénem, který použijte ale na střední teplotu, ale zbytek nechte proschnout volně.