Chcete, aby vaše pleť vypadala mladě, svěže, byla bez vrásek a nepůsobila
napjatě? Krásná pleť je výsadou každé ženy a může tak prodloužit mladiství vzhled. Naštěstí v dnešní době existuje spousta přípravků, kterými o pleť pečovat.
Ale ne vždy ty nejdražší, jsou těmi nejlepšími. Zkusme se podívat, jak o pleť pečovat zdravou, přírodní cestou.

Tady je pár tipů:

  1. Autor obrázku: Ishrona

    Dopřejte kůži dostatečné množství vody – Nejlepší je pít filtrovanou nebo lehce mineralizovanou vodu. Pamatujte, že pleť musí být dostatečně hydratovaná, aby nedocházelo k jejímu narušení zevnitř. Proto pijte alespoň 12 skleniček denně. Káva a alkohol dehydrují pokožku, proto pijte více vody, pokud je konzumujete.

  2. Cvičení a cirkulace – Můžete denně hýbat alespoň 20 minut? Potom jste na dobré cestě k zdravé barvě. Pomocí krve se transportují nutriční látky po těle, proto je potřeba fyzickou aktivitou rozproudit krev. Také pot je ideální cesta k odbourávání toxinů z těla.
  3. Správní výživa – Pokud chcete mít zdravou a krásnou pleť je vyvážená strava skoro esenciální. Snažte se jíst malé porce jídla denně, vyvážené na proteiny, zdravé tuky, vitamíny a minerální látky. Tady je pár tipů na pokrmy, které vám prospějí: jakékoli malé plody – ostružiny, maliny, borůvky, jahody – snažte se je jíst čerstvé a přírodní, ty mražené už neobsahují žádné zdravé látky a ty v obchodech jsou zase hodně stříkány pesticidy. Dále je to včelí pyl, vojtěška, čerstvé ovoce obecně, zelenina. Vyhněte se pokrmům jako jsou chemická sladidla (aspartam, acesulfan), zpracované cukry (fruktóza, glukóza, cukralóza), mléko, mléčná čokoláda…
  4. Autor obrázku: Frédérique Voisin-Demery

    Zdravé tuky – Snažte se konzumovat dostatečné množství zdravých tuků, olejů a mastných kyselin. Pomáhají rozpouštět vitamíny přijaté z ovoce a zeleniny. Na saláty používejte olivové oleje lisované mechanicky za studena. Dalším skvělým přípravkem je kokosový bio olej, který se dá použít jak na smažení, tak do salátů i přímo na pleť. Nezapomeňte také na omega-3 mastné kyseliny, které se nachází v rybách.

  5. Čistěte pleť – V žádném případě nepoužívejte na pleť obyčejné mýdlo. To pleť vysušuje. Pokud používáte make-up ujistěte se, že jste před spaním svou pleť řádně vyčistili. Pleť si potřebuje přes noc odpočinout a dýchat. Stačí, pokud budete na čištění pleti používat organické prostředky. Pokud na pleť nepoužíváte make-up, klidně ji umývejte jen vodou a masážní houbičkou, aby se pleť prokrvila a odstranily se ucpané póry.
  6. Hydratujte – Kromě dostatečného pití tekutin vaše pleť potřebuje denní i noční krém. Snažte se pleť mazat pokaždé, když se vám zdá napjatá. Používejte přírodní krémy s vitamíny a látkami podporujícími obnovu pleti a produkci kolagenu.
  7. Usmívejte se, smějte se, zhluboka dýchejte a relaxujte – Stres je jeden z faktorů, který je pro pleť velmi škodlivý. Stres a nedostatek spánku či odpočinku. Proto se snažte relaxovat v přírodě, kde je čerstvý vzduch. Jeďte alespoň jednou za rok na dovolenou, zajděte si na kosmetiku nebo masáž. Nechte se rozmazlovat. Buďte často s přáteli. Bavte se.