Je jedno, jestli máš zrovna trápení v lásce, hádáš se s rodiči anebo jsi prostě vystresovaná ze školy, nejlepší je prostě vypnout, uvolnit se a udělat pro sebe něco hezkého. Prostě dát si relax.

Autor obrázku: Hamed Saber

Vonné svíčky

Vanilka, třešeň nebo skořice – tvoje oblíbená vůně ti dokáže zázračně zlepšit náladu. Pomůže ti zapomenout na problémy a naladit se na lepší vlnu. Jedna vůně je úplně univerzální a na relaxování nejlepší. Je to levandule! Stačí se naložit do vany nebo si lehnout do postele, zapnout film a zapálit např. vonnou svíčku. Dokonce i celebrity to takto praktikují – např. Kelly Osbourne má ráda vanilku, ale např. Miranda Cosgrove po celý rok zapaluje svíčky s vůní Vánoc.

Masáž hlavy

Jestli máš ráda, když tě někdo hladí po vlasech, drbe tě v nich nebo je jenom češe či masíruje během mytí, tak si nech udělat jemnou masáž, která tě uvolní. Nejenom, že je to totiž příjemné, ale také tě to dokáže naladit na jinou atmosféru. Můžeš poprosit svoji nejlepší kamarádku, svého manžela, kluka nebo klidně i mamku. Pokud ti ani jeden nevyhoví, tak nezoufej, existuje totiž speciální „pavouk“ na masáž hlavy, který seženeš za pár korun. Hodně také zabírá, když necháš hlavu viset přes okraj postele.

Plavání

Možná to nevíš, ale plavání kromě tvorby svalů také odbourává stres. Pokud nemáš odvahu do bazénu zajít sama, klidně zavolej kámošce, která relax určitě také potřebuje. Pokud nejsi zrovna bazénový milovník, kde jsou lidé namačkaní na sebe nebo nechceš plavat stále tu stejnou dráhu, tak si zarelaxuj ve vířivce. V teple a bublinkách se pěkně uvolníš a navíc dokonale pokecáš s kámoškou.

Stop mobilu a počítači

Autor obrázku: Procsilas Moscas

Pokud nebudeš mít vypnutý mobil a počítač, nikdy si dostatečně neodpočineš. Za jeden den, kdy nebudeš online, ti toho moc neuteče a lidé určitě počkají do druhého dne. Kdyby byl totiž počítač či mobil zapnutý, neustále by tě příchozí zprávy nutili jej kontrolovat. Vyzkoušej, jaké to je být offline!

Zóna klidu

Určitě máš svoje místečko, kam nikdo jiný nesmí a v něm relaxuješ. Je jedno jestli je to tvůj pokoj, místo v bytě nebo jenom tvůj koutek, protože sdílíš pokoj s bráchou. Na tvém místečku se ti totiž bude relaxovat nejlépe. Ale jen v případě, že zde nebudeš nikým rušena. Stačí, když si vyrobíš štítek „Prosím nerušit“ a pověs ho na kliku zvenčí pokoje. Určitě to mamka pochopí a do pokoje ti chodit nebude.