let balonem
let balonem

V současné době dbá spousta lidí na své zdraví. Dbají o dostatečný přísun tekutin, vitamínů, snaží se jíst zdravě a mít v jídelníčku vše, co je potřeba. Nedílnou součástí je sport. Pohyb je důležitý. Možná se věnujete různému cvičení ve fitness centru, jako je jóga, pilatek, zumba a mnoho dalších. Pokud ale chcete poznat i něco jiného, vhodné jsou adrenalinové sporty a zážitky.

Jedním z velice oblíbených je jízda hummerem. Hummer H1 byl vojenským speciálem používaným ve válce v Perském zálivu při operaci pouštní bouře. Civilní verzí je Hummer H2. Tyto vozy vás nadchnou výbornými offroadovými vlastnostmi, a tím, jak nemá žádný problém s tím, aby projel jakýmkoliv terénem. Nejdříve dostanete instrukce, seznámíte se s autem. Pokud se rozhodnete projet jen na chvilku, tak Hummer řídí instruktor, ale pokud zvolíte například 30minut, tak můžete řídit vy. Jízda hummerem je vhodná pro muže i pro ženy.

tandemový paragliding
tandemový paragliding

Výborným adrenalinovým zážitkem je let balónem. Jedná se o horkovzdušný balón a z něho uvidíte vše z ptačí perspektivy. Můžete si vybrat velikost balónu, kterým chcete letět. Hlavně, abyste se cítili bezpečně. Záleží jen na vás, jakou lokalitu si vyberete, úžasný je Český ráj, samozřejmě Karlštejn, Konopiště a Kokořín a neodmyslitelně Posázaví a Želivka. Okraj balónu je vysoký 130 cm, takže se o svou bezpečnost bát nemusíte. Pokud byste chtěli vzít své děti s sebou, podmínkou je minimální výška 130 – 140 cm a pokud jsou ve věku od 12 do 18 let, tak potřebují váš souhlas.

Pokud milujete romantiku, tak určitě pro vás bude to pravé plavba lodí. Praha je nádherná, ale pokud jste ji neviděli z lodi, překvapí vás ještě více. Samozřejmostí je, že poplujete kolem nejznámějších pražských panoramat, jako je Pražský Hrad, Kampa, Čechův Most a spousta dalších. Platba je pro 2 osoby a trvá přibližně hodinu. Jedná se o opravdu romantický zážitek, který byste si neměli nechat ujít.