15 cviků na velkém míči – 2. díl

0
783
Autor obrázku: Ms. Phoenix
Autor obrázku: Ms. Phoenix

Je tady další osmička cviků, která doplní první sedmičku cviků, které vám určitě přijdou vhod k využití velkého míče.

Cvik 8. Nohy, hýždě

Poloha stejná jako u cviku 7. Vždy zvedáme jednu nohu na 16 dob, poté vyměníme. Zkusit můžeme také nechat jednu nohu ve vzduchu a balonem pod sebou kutálet tak, aby se vždy dotýkal jedné strany stehna. Hlavu otáčejte vždy ve směru nohy, která je zvednutá.

Cvik 9. Hýždě, stehna

Postavte se s mírně roztáhlými nohami v šíři ramen, míč mějte za sebou u lýtek. Proveďte dřep tak, abyste se dotkla hýžděmi míče a zpět. Nedosedněte. To samé provádějte s jednou mírně zvednutou nohou, nohy střídejte.

Cvik 10. Hýždě, stehna

Postavte se s mírně roztáhlými nohami v šíři ramen před míč. Položte jednu nohu nártem na míč, druhou nechte na podlaze. Udělejte dřep, až se dotknete holení míče, vraťte se zpět. Nohy vystřídejte.

Cvik 11. Hýždě, stehna

Opřete si míč o zeď, spodní část zad opřete z druhé strany míče. Chodidla máte v šíři ramen, kolen napnutá. Pomalu jděte do dřepu, míč přitom kutálejte po zdi dolů, dokud nebudou stehna rovnoměrně s podlahou. Totéž můžete zkusit s jednou nohou mírně zvednutou, nohy vystřídejte.

Tip: Chcete-li cvičit efektivně břišní svaly i s něčím jiným než míčem, vyzkoušejte Gymbit Wonder Core Smart

Cvik 12. Břišní svaly

Lehněte si na záda, míč si dejte mezi nohy s mírně pokrčenými koleny. Houpejte s míčem ze strany na stranu, oběma nohama najednou dopředu a dozadu, dělejte kolečka, současně dejte jednu nohu dopředu, jednu dozadu, a vyjíždějte zadkem nahoru a dolů.

Cvik 13. Břišní svaly

Lehněte si na záda a položte si pokrčené nohy(lýtka) na míč. Stehna přitahujte k trupu společně s míčem a zpět. Míč ale nepokládejte na zem.

Cvik 14. Břišní svaly

Lehněte si na záda, míč si dejte mezi chodidla. Zvedejte nohy a současně ruce a nad břichem je předejte do rukou. Jděte s míčem v rukách až k zemi, poté znovu zvedejte společně s nohama a předejte nad břichem.

Cvik 15.

Lehněte si břichem na míč a pomalu ručkujte dopředu, až se dostanete do polohy, kdy budete mít na míči pouze chodidla. Míč uchopte mezi nohy a kutálejte ho ze strany na stranu.