rakytnikovy-olej-vitamin-d-t1Že dobrá imunita je pro nás velice důležitá, víme asi všichni. Právě imunitní systém totiž chrání naše tělo před nejrůznějšími škodlivinami a choroboplodnými zárodky – ať už se jedná o viry, bakterie, plísně, toxiny, parazity či dokonce nádorové buňky. Možná jste ale netušili, že pro naši imunitu jsou nesmírně důležité zdravé sliznice a kůže, společně totiž vytváří ochranný štít proti nejrůznějším nebezpečným zárodkům. Víte, jak udržet sliznice zdravé?

Odpověď na tuto otázku znali v tradiční čínské, tibetské a ruské medicíně už před mnoha sty lety. Své sliznice udržovali zdravé pomocí rakytníku a z něj vytvořeného oleje. Rakytník je zeleno-stříbrný keř s oranžovými bobulemi, který pochází z Asie. Pro své příznivé účinky se ale postupem času hojně rozšířil a v současné době je znám i po celé Evropě.

Důležité nenasycené mastné kyseliny

O jaké příznivé účinky se jedná? Především regenerační a povzbuzující. Rakytníkový olej je bohatý na nenasycené mastné kyseliny (omega 3-6-9) a dokonce i vzácnou omega 7 nenasycenou mastnou kyselinu.

Rakytníkový olej blahodárně působí na sliznice trávicího systému (žaludek, střeva), urogenitálního systému (vagína, močové cesty), úst (sucho v ústech – následek léčby například anticholinergiky), oka (vlivem stárnutí, léčby nebo přetěžování prací na PC) a pokožky. Rakytník nejen, že pomáhá při zachování zdravého stavu kůže a sliznic, ale podporuje též imunitní, kardiovaskulární a trávicí systém.

Rakytník v kosmetice

S rakytníkem či rakytníkovým olejem se můžete setkat i v kosmetice, a to v podobě nejrůznějších krémů a gelů – využívá se totiž například při vypadávání vlasů nebo v okamžiku, kdy se na pleti objeví první vrásky.

Rakytníkový olej bez barviv a cukru

Rakytníkový olej můžete používat rovněž jako doplněk stravy. Česká společnost Noventis s.r.o. totiž vyrábí přípravek Rakytníkový olej + Vitamín D, v němž je obsažen čistý stoprocentní rakytníkový olej, který se získává šetrnou CO2 extrakcí a neobsahuje ani barviva, ani cukr. Navíc se v něm nachází vitamín D, který je pro správnou funkci naší imunity také velice důležitý. Kromě imunity ale podporuje také správnou stavbu a sílu kostí a zubů, má pozitivní vliv na funkci svalů a napomáhá i vstřebávání a využití fosforu a vápníku v těle. Tento přípravek je rovněž doplněn o vitamín E, který je důležitý pro ochranu buněk před oxidativním stresem.

Rakytníkový olej + Vitamín D si můžete zakoupit na webových stránkách www.noventis.cz, kde je pro vás nyní na tento produkt připravena jedinečná akce 1+1 zdarma. Využít můžete ale i další výhody tohoto portálu – například slevu 50 korun na první nákup, věrnostní slevy či dopravu zdarma a získat můžete také milé dárky.

 

2724 znaků