Chcete spálit tuky? Než začnete cvičit, jako první se rozehřejte!

0
252

Mnoho lidí to považuje za ztrátu času a radši se hned pustí do úmorného posilování svých problematických partií, což je chyba.

Na úvod je nejlepší kardio cvičení, které Vám zvýší krevní oběh, a víceméně se při něm také protáhnete. Toto cvičení je důležité, protože se vesměs jedná o jakési hopsání, během něhož spalujeme tuky, a o to nám přeci jde.

Kardio cviky je dobré provádět tak po dobu aspoň 5 minut před samotným posilováním.

Běh

Jako první je asi obyčejný běh na místě.

Panák

Dále můžete skákat takzvaného panáka. Stojíme rovně s nohama u sebe, ruce máme upažené a lokty svírají pravý úhel. Následně skáčeme a nohy se pohybují do stran a zpět, ruce při tom stále držíme v úhlu 90°, a taktéž s nimi pohybujeme nahoru a dolů.

Kyvadlo

Dalším cvikem je kyvadlo. Stojíme rovně a nohama střídavě kmitáme do stran (jakoby si nohy předávaly energii).

Přeskoky

Jako bonusový cvik můžete přidat přeskoky, během nich se nejvíce tuku právě na břiše včetně boků. Na začátku stojíme na obou nohou a skočíme (ne snožmo) co nejdále do strany, následně opačnou nohou zakročíme mírně vzad na tu stejnou stranu, kam jsme skákali. To samé opakujeme i na druhou stranu. Skoky do stran opakujeme po dobu minimálně jedné minuty.

Tyto cviky si podle sebe rozvrhněte do 5 minut a skákejte, čím více minut si pro kardio cvičení vyhradíte tím lépe, jelikož je to nejúčinnější cvičení na spalování tuků. Tento způsob cvičení je jeden z nejoblíbenější, jelikož mnoho lidí nemá rádo, když je bolí svaly.

Naopak jsou ovšem i také lidé, kteří jsou radši, když cítí ve svalech tu vykonanou práci a pokud se jen zpotí, nemají ten správný zážitek. Teprve pak přejdeme k samotnému posilování. Důležité je, že samotné kardio prospěje Vašemu následnému posilování, protože namáhané svaly budou velmi dobře prokrvené.