Brazilský keratin a jeho alternativa

0
375

Keratin_exclusive_male2Určitě jste o něm už slyšely, ať už od své kamarádky, která se pochlubila, kde že vzala tak krásně rovné vlasy, nebo od své oblíbené kadeřnice. Mluvíme o brazilském keratinu, magické látce, která si u nás v posledních letech získala velkou popularitu. Už jen málokdo ovšem ví, co to přesně brazilský keratin je, proč se jmenuje zrovna brazilský a hlavně, kde se berou jeho skvělé účinky na vlasy. Právě proto jsme pro vás sepsali tento článek, ve kterém se dočtete vše potřebné nejen o brazilském keratinu, ale také o jeho alternativách.

Před tím než se pustíme do keratinu brazilského, řekneme si něco o keratinu samotném, ten se obvykle definuje jako stavební bílkovina, tvořící více než 80% struktury lidských vlasů, chlupů a nehtů. Tato bílkovina je pro vlasy naprosto základním prvkem a její absence, která může být způsobena mnoha různými důvody (barvení vlasů, časté žehlení, sluneční záření, přirozené stárnutí atd.), stojí za naprostou většinou problémů s vašimi vlasy.

Řešení těchto problémů se snažilo najít mnoho vědců a kosmetických firem a to až do roku 2006, kdy skupina brazilských vědců přišla s hydrolyzovaným keratinem. To je látka složením podobná lidskému keratinu, získávaná hydrolýzou ovčí vlny. Při zažehlení se dostává do struktury vlasů a vyplňuje absenci přirozeného keratinu. Tento hydrolyzovaný keratin se během krátké doby stal populárním po celém světě a dle místa objevení získal přezdívku brazilský.

Postup při aplikaci a alternativy

Brazilský keratin se u nás nejčastěji aplikuje v luxusních kadeřnictvích a vlasových salónech, kde je součástí kůry, která dlouhodobě narovnává vlasy. Během této procedury se brazilský keratin zažehlí do vlasů, což vede k jejich narovnání, které vydrží až 4 měsíce. Tato kůra je velmi účinná, a tak ji v ČR nabízí stále více a více salónů, ovšem kvůli její nákladnosti (běžně stojí v rozmezí 4-10 tisíc Kč) si jí stejně nemůže většina žen dovolit. Naštěstí pro tyto ženy existuje alternativa v podobě přípravku pro vlasovou regeneraci Keratinu Exclusive.

Tento přípravek na bázi brazilského keratinu obsahuje mimo něho samotného i mnoho dalších látek jako například panthenol a vytváří tak komplexní péči pro nemocné vlasy. Keratin Exclusive vlasy nejen částečně narovnává, podobně jako kůry brazilského keratinu, ale hlavně uzdravuje a zanechává lesklé, hebké a příjemné na dotek. To vše bez toho, abyste musely chodit někam do kadeřnictví, jelikož Keratin Exclusive je určený pro domácí použití. Více informací o Keratinu Exclusive získáte a produkt koupíte na Keratin-shop.cz.