Péče o oči je také důležitá – 1. část

0
221
By: Dan Foy
By: Dan Foy

Lidé už dlouho věří, že oči jsou „oknem“ do duše, že oči mnohé prozradí sami o sobě. Ať už je to pravda, či ne, oči jsou nejvýraznějším prvkem obličeje a je třeba o ně pečovat. Ženy svojí krásu zvýrazňují právě hlavně očima, a aby oči byli stále krásné, nesmíme je zanedbávat.

Pleť v očním okolí je sušší, křehčí a zranitelnější, protože neobsahuje skoro žádné mazové a potní žlázy. Ztrácí proto vodu a tato oblast je náchylná k dehydrataci. Pokožka kolem očí se tak začne ztenčovat, je citlivější a vznikají drobné vrásky. Pokožka je zde tenčí až třikrát, oproti pleti v ostatních částech obličeje. I toto jsou důvody, proč se únava a stres projeví zde a ne nikde jinde.

Pleť je pod neustálým tlakem okolí, působí na ni vnější prostředí, vítr, slunce, a to jí neprospívá. Stárnutí nelze zastavit, ale lze ho zmírnit alespoň na pohled.

Co používat?

Volte přípravky, které jsou určeny přímo pro oční partii. Výrobky, které jsou určeny na pleť s oční partii, zázraky nedokážou a spíše jí uškodí. Naleznete je hlavně ve formě krému, séra, emulze či gelu. Nezapomeňte vybrat i oftalmologicky testovaný výrobek. Budete mít pak větší jistotu, že se vašim očím nic nestane.

Krém není všechno

Neopomeňte ani výběr podle věku a typu pleti. Je třeba zároveň ale dbát i na důkladné odličování. Pokud si neodlíčíte řasenku, jen protože jste velmi unavená, pleti neskutečně uškodíte. Je to ten největší kosmetický hřích.

Čím dříve, tím lépe

Neříkejte si, že když je vám teprve 25 let, nepotřebujete žádný oční krém. Omyl. Čím dříve začnete, tím lépe. Kolem 20-25 let vám postačí lehký hydratační krém, který redukuje otoky a kruhy pod očima. Kolem 30 let už oční partie přímo vyžaduje takovou péči – a nejenom hydrataci, ale i přípravky s obsahem výživných látek či první péči proti vráskám. Ve 40 už vrásek jenom přibývá a prohlubují se, pleť je suchá a ztrácí elasticitu. Zde je potřeba ještě přidat přípravky, které obnovují strukturu pleti a její pevnost. Po padesátce je čas na krémy s liftingovým účinkem, které oční partii nejenom zvláční, ale i vypnou a zbaví otoku.