By: DarKNYmphE

Jak na aplikaci?

  1. Před aplikací je třeba pleť dokonale odlíčit a vyčistit. Lépe se pak složky vstřebají.
  2. Výrobky pro oční péči bývají většinou na večer, protože během noci pomůžou pleti se zregenerovat. Můžete je však použít i jako součást ranního ošetření, zde je ale třeba dát pozor, abyste volili přípravky s UV filtry.
  3. Naneste malé množství krému na oční partii a lehounce krém vklepejte či vmasírujte jemnými krouživými pohyby. Kůži nedřete, abyste zde nenadělala více škody, než užitku. Doteky musí být jemné a lehké, aby nevznikali vrásky a povolená kůže. Postupujte od vnějšího koutku oka do vnitřního.
  4. Nezapomínejte ani na zdravý životní styl, vyváženou stravu, dostatek tekutin, spánku a pohybu. Nezapomeňte ani na pravidelný den, kdy si dopřejete očistnou kůru, která napomůže detoxikaci organismu.
  5. Nezapomínejte větrat v místnosti, kde spíte.
  6. Noste sluneční brýle, ať nemhouříte oči. Prohlubují se tím vrásky.

Pozor na jemné odlíčení

Dbejte i na šetrné odlíčení. Jelikož se jedná o citlivé partie, používejte speciální přípravek na odličování očí. Naneste ho na tamponek a přiložte na řasy, aby se líčidla uvolnila. Poté půjdou lépe setřít a nebudete muset oko dřít. Líčidla stírejte jemnými kruhovými tahy od vnějšího k vnitřnímu koutku oka. Až potom můžete aplikovat přípravky pro oční péči.

Jak se vypořádat s otoky

Otoky se způsobujeme často sami, a to nesprávnou péčí před spaním. Na noc vypijeme půl litru kávy či černého čaje, abychom dohnali pitný režim, ale pozor, tyto tekutiny zadržují vodu. Velké množství vody navíc přes noc prosákne do kůže a to se ráno může prokázat na otocích. Také není vhodné pleť zatěžovat nadměrným množstvím krému či pleťové masky. I to může způsobovat otoky a začervenání.

Ráno zklidněte oči ochlazením – např. kostkami ledu či opláchnutím studenou vodou. Pomáhá i aplikace studeného krému, který si schováte do lednice. Skvělé jsou i obklady z plátků čerstvých okurek nebo vychlazených sáčků čaje.

Co s kruhy pod očima

Nedostatek spánku, vyčerpání, nemoc, špatná životospráva, stres či dehydratace se může projevit tmavými kruhy pod očima. Mohou za to ale i dědičné faktory, nedostatek vody a péče. Pomoct mohou obklady či masáže, příčinu můžete konzultovat i se svým lékařem. Pokud vás kruhy velmi trápí, může být provedena plastická operace.

Domácí masáž

Postačí jemné poklepávání či roztírání při aplikaci krému. Pří únavě vám pomůžou oční cviky či akupresura.

Existuje však mikromasáž, o kterou můžete zažádat u své kosmetičky. Sníží nitrooční tlak, posílí zrak, uvolní napětí očních svalů a omezí vznik vrásek. Můžete se tak zbavit i váčku pod očima, protože rozproudí lymfu.