Jak vyřešit nepříjemnou menstruaci ve svůj prospěch

0
256
By: worak
By: worak

Přemýšlíte o tom, že ten týden v měsíci je pro vás ukrutný a že se těšíte na to, jak jej překonáte a bude to za vámi? Vězte, že žádné ženě není menstruace příjemná, ale je to věc přirozená, která k ženě prostě patří. My můžeme být rády za to, že žijeme v civilizované zemi a máme tak od výrobců hygienických potřeb pro ženy nachystané ty nejlepší a nejpohodlnější produkty, které nám pomohou proplout tímto obdobím snadněji. Farmaceutický průmysl nás zase zásobuje léčivy, která tlumí bolest a pomáhají od depresí, a tak i když nám toto období nepřijde jako příjemné, máme ještě dost možností, jak si jej alespoň trošičku zpříjemnit.

Naše maminky a babičky by mohly vyprávět o tom, jaké dřív byly produkty a jak málo se jim dalo věřit. Navíc si doma musely dělat zásoby těchto produktů, protože se stávalo, že nebyly na pultech a nedaly se sehnat, což za dob totality nebylo nic výjimečného. Naštěstí dnes tomu tak není. Doba se změnila a vy si můžete koupit to, co vám vyhovuje a v čem si připadáte bezpečně. Samozřejmě, že ani tak není menstruace ničím, na co se těšíme, ale naopak máme deprese, bolesti hlavy, břicha a jiné a jiné problémy, které jsou s tím spojené.

Jak snáze překonat menstruaci:

  • Pokud chcete, aby vaše menstruace byla slabší a nebyla pro vás noční můrou, pak si nechte předepsat antikoncepci. Ta zajistí, že vaše menstruace bude jednak pravidelná, pak tedy bude také slabší a některá antikoncepce, jako je Depo Provera a Sayana vám zajistí, že nebudete menstruovat vůbec.
  • Existují i nitroděložní tělíska, po kterých se také nemenstruuje.
  • Pokud neužíváte antikoncepci žádnou, pak u sebe mějte vždy léky na bolest v době, kdy se menstruace má dostavit.
  • Pomáhá i nahřívání břicha.
  • Existují také cviky, které vám od bolesti pomohou. Pokud užíváte antikoncepci, tak si nastavte příchod menstruace na víkend, v případě, že nechcete trpět v práci.