Domácí léčení bolesti v krku, nachlazení, chřipky i kašle

0
681
By: William Brawley
By: William Brawley

Jelikož nám už zima klepe na dveře, je jen otázkou času, kdy se nám pořádně rozesnění. V tomto období bývá člověk nejvíce nemocný. Takže jsem si pro vás připravila způsoby, jak se vyléčit doma a bez lékaře.

Bolest v krku

Při této nemocni nám bude nejlepším přítelem med. Právě med nám může pomoci při hojení, má antibakteriální schopnosti. Pokud chcete, aby se vám ulevilo, může vám med pomoci, dávejte si tedy 3 lžičky medu do schládlé převařené vody, nebo do čaje.

Co dále pomáhá, je kloktání. O tom už určitě slyšel každý. Stačí rozpustit půl lžičky soli ve sklenici teplé vody. Směs vykloktejte, pokud to nepomáhá, kloktejte častěji.

Dále nám může pomoci Jablečník, obecný, Jilm hladký, kořen proskurníku lékařského.

Nachlazení a chřipka

To známe každý, že? Při této nemoci si cumlejte pastilky, které obsahují zinek, zinek velice pomáhá. Ale pozor, neužívejte ho pořád, stálé používání zinku oslabuje naši imunitu, a to by jsme přeci nechtěli.

Dále pomáhá čaj, a nejlépe bezinkový. Pokud se chcete cítit dobře, vypijte alespoň 3 šálky denně. Nezapomeňte, že by jste měli užívat i nějaké vitamín, hlavně vitamín C, který pomáhá bránit množení viru.

Neváhejte, a udělejte si kuřecí vývar, je to všelék, který pomáhá i při nachlazení. Mohli byste si do něj nastrouhat i česnek, který výborně pomáhá. Co byste však opravdu neměli podceňovat je pitný režim. Také byste měli být v nějaké teplé a vlhké místnosti. Jak na to, aby bylo v místnosti vlhko? Stačí na radiátor položit misku s vodou a je to!

Kašel

Pokud trpíte kašlem, noste s sebou všude bonbóny. Ať už jste kdekoliv a popadne vás kašel, sáhněte po bonbónu. Pomáhá totiž k tvoření slin a ulevuje tak od kašle.

Existují také různé sirupy, po kterých se vám uleví. Pokud se vám ale nechce jít do lékárny, můžete si ho vyrobit doma. Stačí smíchat 2 lžíce citronové šťávy s 1 lžící medu a k tomu trošku kajenského pepře. Pokud ho nemáte, můžete přidat trošku nastrouhané cibule.

Dále si můžete obstarat mastičku s mentolem a nebo s kafrem a natírat si to na hrdlo nebo hrudník.