správná postel a matrace, základ zdraví
správná postel a matrace, základ zdraví
správná postel a matrace, základ zdraví, Autor obrázku: Bonsoni.com

Správná matrace, nezbytná pro kvalitní spánek a zdravý pohybový aparát, musí splňovat hned několik kritérií. Není dobré, když je matrace příliš měkká či příliš tvrdá, v takovém případě dochází k nepřirozené poloze páteře a následným bolestem zad. Ideální matrace se přizpůsobí a dovolí dostatek pohybu během spánku. Stejně tak důležité je, aby matrace podporovala cirkulaci vzduchu.

Taková matrace musí být nezbytně vyrobena z kvalitních materiálů. Kvalita materiálů se dá ověřit certifikátem, který by měl dobrý prodejce vlastnit a také tím, že váží více, než lehké matrace vyrobené z méně kvalitních materiálů.

Prodejce obecně je velmi důležitý, a pokud je kvalitní, značně usnadní výběr matrace. Je několik způsobů, jak se pozná kvalitní prodejce. Vedle vnitřního pocitu je třeba zaměřit se na to, jestli nabízí dostatečný výběr a objektivně hodnotí jednotlivé typy. Prodejce by měl pouze poskytovat informace a neměl by zákazníka tlačit do koupě jednoho konkrétního typu.

Kvůli anatomii páteře se doporučuje matrace vyšší než 12 centimetrů, podrobnější informace o tom, na co je třeba si dát pozor jsou k dispozici na http://www.matrace-vegas.sk/clanok/10-dobrych-rad-na-co-si-pri-vybere-davat-pozor či také na http://mojastavba.eu/2014/03/na-co-si-dat-pozor-pri-vybere-matraca/ a užitečný přehled, který pomůže při výběru, je k přečtení taky zde – http://www.matrace-vegas.sk/clanok/ako-rozoznat-kvalitny-matrac.

Stačí si projít pár zdrojú a výběr správné matrace je pak jednoduchej (a pak vás na svoje tvrzení o kvalitě různých šmejdů nedostane žádnej zlej prodavač).