By: palindrome6996

Lana v našem životě využíváme při různých činnostech. I když jste je možná viděli jako zajímavou a funkční dekoraci interiéru, slouží především jako nepostradatelná pomůcka při výškových pracích a také sportech.

Zaměřme se na lana, která využívají horolezci při zdolávání skal a stěn. Kvalitní lano vám poslouží velmi dlouho a budete se na něj moct pokaždé spolehnout. Jaké si však vybrat a kde navíc získáte lana vynikajících kvalit za přijatelnou cenu?

Horolezecké lano s výbornými vlastnostmi

Protože jsou potřeby horolezců různé, mezi lany můžete najít ty od průměru 7,8 mm až po lana mající průměr 11,4 mm.

Jednoduché dynamické lano např. o tlouště 11,4 mm je vhodné pro každodenní profesionální použití. Nabídne vám vysoký stupeň bezpečí po několik let a skvěle se postará o zachycení vaší pádové energie, budete-li to potřebovat.

Novinkou, která by vám neměla ujít, je lano Tendon Master s průměrem 9,1 mm. Vyznačuje se nízkou hmotností, malým průměrem ale především certifikací jako singl, dvojče i půlka. Snadná manipulace s lanem i minimální tření v postupových jištěních jsou příslibem, že si pořizujete skvělé lano pro lezení dlouhých sportovních cest.

Vyzkoušejte, co umí sisalové lano

Sisalové lano nebo sisalová šňůra se mohou stát vynikajícím materiálem, ze kterého vyrobíte škrabadlo pro kočku, nebo jej použijete jako dekoraci vašeho domu. Díky průměru 7 – 10 mm můžete vytvořit předměty s jemným i hrubším vzhledem. Vypadá zajímavě, velmi vkusně a hodí se jak do interiérů zařízeným v moderním, jednoduchém stylu, tak pro ty klasické, či s nádechem přírody.

Ať už si pořizujete horolezecké lano pro každodenní či pouze občasné využití, lano pro jiný sport, jako např. jachtaření, fitness, gumové lano, lano pro hobby, průmysl, či práci ve výškách, tyto všechna a mnohé další najdete na webových stránkách eshop.lanex.cz. Při nákupu nad 2.000,–Kč získáte navíc dopravu zcela ZDARMA po celé ČR.