By: turbo.beagle

Máte doma sportovně založenou přítelkyni či přítele? Věnuje se slézání méně či více náročných horolezeckých tras a zakládá si na kvalitním vybavení? V tom případě se jistě potěší, věnujete-li jako vánoční dárek právě horolezecké lano. Můžete vybírat z bohaté nabídky, které uspokojí i ty nejnáročnější uživatele!

Druhy lan, které vydrží i velkou zátěž a pády

Navštívíte-li e-shop na webové adrese eshop.lanex.cz, zjistíte, že je možné pořídit si různé druhy lan. Ať už se jedná o vybavení pro sport, outdoor a práci ve výškách, hobby, průmysl nebo kupříkladu autolana či vlekové šnůry a další. Vraťme se ale ke sportu.

Velmi oblíbené je kupříkladu dynamické lano. Jde o skvělou variantu, která velmi dobře vyřeší nepříjemnou situaci, kdy dojde k nechtěnému pádu. I když si je nikdo nepřeje, je zapotřebí brát je v úvahu. Dynamické lano dovede zachytit pádovou energii lezce. Značka TENDON, která se výrobou takovýchto lan zabývá, přináší dostatečně širokou nabídku, abyste mohli vybrat ten správný typ pro každý druh lezení.

Jako příklad můžeme uvést kvalitní lano Tendon Ambition 8.5. Jde o lehké poloviční lano s dostatečným průměrem a značnou odolností. Uživateli rozšiřují možnosti pro použití a zajišťují dobrou bezpečnost. Lano je pletené technologií BICOLOUR. Jde o pletení různých vzorů na jednom laně, značení středu, výborný přehled o tom, kde se nachází druhý spolulezec. Průměr lana je 8,5 mm, hmotnost 45g/m a délka je 30m. Dynamické prodloužení je 35%.

Lana pro různá použití

Jak již bylo zmíněno, na Lanex.cz najdete i další druhy lan. Jedním z nich je sisalové lano. Hodí se k dekorativním účelům, používá se i k výrobě různých předmětů, jako např. škrabadel pro kočky. Jeho průměr je 8 mm a pevnost v kilech je 459.

Vyberte i vy správné horolezecké vybavení a věnujte hezký a hodnotný dárek, anebo zvolte některá z dalších, užitečných lan, ať už pro výzdobu domu, nebo k jiným účelům.