Život bez mobilu a internetu

0
462
Autor obrázku: photosteve101

Dokážete si představit život bez mobilu, nebo internetu? Dnes už asi těžko, ale přitom ještě před pár lety jsme bez tohoto dokázali normálně fungovat. Otázkou je, zda je to teď lepší, nebo ne. Určitě nám internet i mobil hodně usnadňují práci.

Autor obrázku: photosteve101

Někteří z nás díky tomu vydělávají peníze. Jiní tráví volný čas na sociálních sítích, kde se dělí s ostatními o své zážitky a pocity, vystavují fotografie, oznamují kde zrovna jsou a kam se hodlají vydat. Mnozí z nás hledají informace, nebo čtou denní tisk.

Dříve jsme si chodili povídat do cukrárny, na návštěvy, ven před dům na lavičky, byli jsme si blíže. Nicméně potkali-li jsme ve svém životě někoho nového, například na dovolené, většinou jsme za pár let o dotyčném nevěděli vůbec nic.

Dnes si povídáme přes internet, přes mobil a i když jsme doma třeba sami, rozhodně nemáme pocit, že sami opravdu jsme, je kolem nás pořád spousta přátel a pokud potkáme někoho nového, víme o něm vždy vše, i když ho třeba po zbytek svého života už víckrát nepotkáme.

Internet slouží k vyhledávání informací. V podstatě díky němu zjistíme vše, co vědět potřebujeme. My si dnes nedovedeme představit život bez internetu, ale jak to, že jsme dřív bez něj normálně fungovali? Kdo z nás dnes není nervózní, když doma zapomene mobil, nebo když mu spadne připojení?

Změnili nám život o 180 stupňů, dalo by se však dlouze diskutovat o tom, zda ho změnili k lepšímu, či k horšímu. Cítili jsme se dřív málo informovaní? Měli jsme pocit, že nám něco chybí? Dnes se můžeme spojit naprosto s každým, a to i s tím, kdo je na druhém konci zeměkoule.

Který životní styl byl lepší, zdravější, o tom si lehce udělá názor každý sám.