Autor obrázku: Lablascovegmenu

Svět zdraví je výživové poradenství. To znamená, že budete spojení s nějakým odborníkem na výživu a ten vám doporučí, jak se stravovat a jak udržovat vaše tělo, abyste měli nejen štíhlou a krásnou postavu, ale také duševní harmonii a klid.

Na jakých principech je to založeno?

Jde o nutriční typologii, což je specifický přístup ke stravování a tělu obecně. Zakládá se na třech hlavních principech:

1. Odstranit skryté příčiny nadváhy – mnoho lidí si myslí, že příčinou nadváhy je špatné strava a málo pohybu, ale existují i jiné, další příčiny, které zaviňují nadváhu, jako například překyselení organismu, díky čemuž se v našem těle udržuje voda a spousta dalších. Na takové příčiny sami doma nepřijdete, a proto je dobré vyslechnout rady odborníků.

2. Úprava jídelníčku – z jídelníčku není třeba jen vyškrtnout tučná, smažená jídla či sladkosti. Ale jídelníček má každý individuální, protože každé tělo je stavěno jinak, a proto každé potřebuje jiné množství kalorií, vitamínů a podobně.

3. Psychika – samozřejmě, že na hubnutí má velký vliv stres a obecně váš duševní stav. Ale vaše psychika může pracovat i jinak a to tak, že pokud si sami budete zakazovat nějaké jídlo, tak budete mít na něj ještě větší chuť a podobně.

Co vás nejprve čeká?

Když se rozhodnete připojit se k plánu světa zdraví, tak vás odborník nejprve vyšetří na speciálním přístroji, aby zjistil vaše tělesné hodnoty – kolik máte v těle tuků, kolik svalů a podobně.

Následně se vám ujme odborník na stravu a s ním vyplníte dotazník, aby věděl, jak jste se doposud stravovali a co by se mělo změnit. A po výsledcích z dotazníku se vás ujme další specialista, který vám individuálně sestaví jídelníček vhodný pro vás a dále vám doporučí, zda máte cvičit a pokud ano, tak jak často a veškeré důležité informace, které pro hubnutí potřebujete.

Pak už jen navštěvujete jisté konzultace, kde vaše hubnutí společně proberete a po případě zhodnotíte.

Jak vypadají dané konzultace?

Svět zdraví poskytuje konzultace, abyste měli nad sebou nějaký „dohled“, což vás jistým způsobem motivuje k tomu plán opravdu dodržovat. Nejen že vás daný poradce motivuje a podporuje, ale kontroluje vás, zda to děláte správně, abyste si tím nějak neublížili (jako je například hladovění, podváha a podobně.) A také vám pořád dává další rady, aby vám hubnutí šlo co nejlépe.