Syrovátka je zdravá a navíc po ní zhubnete

0
293
By: U.S. Department of Agriculture

Syrovátka je zdravá a navíc po ní zhubnete

By: U.S. Department of Agriculture

Chcete být štíhlejší a navíc pro sebe chcete udělat něco zdravého? Pak sáhněte po syrovátce, která vám pomůže nejen zhubnout, ale je skvělá i pro vaše zdraví.

Že je syrovátka známá, to je asi jasné. Není jí tedy třeba představovat. Určitě i vy jste slyšeli o tom, že je naprosto senzační zbraní proti kilogramům navíc. V sušeném stavu se používá k výrobě sýrů a pak také i tvarohu. Tento produkt je však mylně nazýván odpadem, protože pro náš organismus přináší skutečně mnoho. Organismu zajistí všechny potřebné vitamíny a minerály. Možná vám syrovátka nebude chutnat, to lze ale vyřešit koupením si ochucené syrovátky a to například po jahodách, nebo třeba banánu.

Syrovátka je vhodná i pro těhotné ženy, nebo pro ty, které touží otěhotnět a to hlavně proto, že je bohatým zdrojem kyseliny listové a také pantotenové. V syrovátce je také obsažen vitamín B1, B2, B6, B12, E a C. Dále pak je zdrojem fosforu, vápníku, draslíku, sodíku a zinku a také laktózy. Pokud trpíte alergií na laktózu, tak se přípravku vyhněte, nebo mějte zvýšenou opatrnost. Vynikající účinky má syrovátka také při dietě, nebo pokud si chcete organismus detoxikovat. Nápoje jsou vhodné zejména při redukčních dietách.

Díky vysokému obsahu bílkovin je vhodná syrovátka pro sportovce. Má velký význam pro lidský metabolismus, čistí střeva a velice příznivě působí na tvorbu mikroflóry. Velmi dobře působí také na hladinu cholesterolu. Pokud trpíte řídnutím kostí, pak vám syrovátka jistě pomůže.

Nápoj ze syrovátky je vhodný pro každého. Nejlepší je syrovátku užívat 3x denně před jídlem. Získáte tak skvělé účinky. Nejlepší je rozmixovat syrovátku v mixéru, nebo si ji připravit pomocí šejku. Produkt lze zakoupit v lékárnách a v obchodech se zdravou výživou. Koupit si můžete jak syrovátku přírodní, tak i ochucenou.