Jak vyléčit afty pomocí vhodné stravy?

0
437
By: A Girl With Tea

Strava může velmi zahýbat s lidskou životosprávou a zejména se zdravím. Od nepaměti se traduje, že některé potraviny jsou zdravé a nezdravé. Avšak věděli jste, že když zvolíte vhodnou stravu, tak vám pomůže vyléčit třeba aftu?

By: A Girl With Tea

Co musím jíst, aby afta zmizela?

Vědecky bylo prokázáno, že lidé, kteří mívají pravidelně afty, mají také nedostatek jistých látek, zejména se jedná o vitamin B12, kyselinu listovou, železo a zinek. V případě, že si lidé, kteří trpí na akty, tyto potraviny přidají do jídelníčku, mohou sledovat výrazné zlepšení. Jednak se jim afty vyléčí a jednak by měli předejít k další tvorbě.

Vitamin B a zinek

Vitamín B a zinek si můžete zakoupit v lékárně. Dobré je, když se poradíte s lékařem a necháte si vitamin B napsat na recept, protože když se tímto vitamínem předávkujete, tak naopak vám to může uškodit, protože předávkování způsobuje afty. Proto je nejlepší, když namísto léků upravíte jídelníček, tak abyste jedli kvalitní jogurty, to znamená jogurty bez barviv a aromatických látek, protože tyto jogurty pomáhají střevům, kde tento vitamin vzniká. Pokud doma jíte na snídani müsli či ovesné vločky a podobně, tak byste jej měli vyměnit za pečivo, protože právě tyto látky ztěžují příjem zinku.

Kyselina listová

Je pravidlem, že kyselina listová se objevuje ve všech zelených rostlinách, takže byste měli konzumovat hlávkový salát, brokolici, květák, anebo si na oběd připravte kapustu. Dokonce jsou i nezelené potraviny, kde najdete tuto látku, těmi jsou například burské oříšky anebo rajčata. Pokud budete zeleninu méně vařit anebo jí budete jíst přímo čerstvou, tak získáte daleko více kyseliny listové.

Rooibos

Je jedna z léčivých rostlin, které patří k těm, co léčí záněty sliznic. I afty jsou jistým způsobem zánět sliznic. Navíc je tato bylina antialergická, takže jej mohou konzumovat opravdu každý. Pokud tuto bylinu máte k dispozici, tak si z ní vyrobte čaj, protože ten je na afty velmi účinný. Čajem si pak budete čtyřikrát či pětkrát denně vyplachovat ústa a po vypláchnutí čaj spolkněte, nemusíte se bát, protože zárodky aft se v žaludku zničí, takže vám to opravdu neublíží.

Mám ústa plná aft, co s tím?

Pokud patříte mezi lidi, kteří mají v ústech vetší množství aft, pak to může být znakem toho, že máte oslabenou imunitu, což znamená, že byste ji měli něčím posílit. Na imunitu má každý své finty, avšak můžete vyzkoušet třeba Rudbekii, což je známý prostředek, který velmi efektivně posiluje imunitní systém.

Mít aftu v ústech není nic příjemného, a tak si každý hledá cestu, jak se jí zbavit. Možná i změna jídelníčku může být ta správná cesta.