Zvláště nyní v podzimních a později i zimních měsících hledáme způsoby, jak si dopomoct k pevnějšímu zdraví, odolné imunitě a snadnějšímu překonání případného nachlazení či nemoci. Jestliže i vy patříte k těm, kdo raději než po lécích sahají po šetrné pomoci z přírody, vyzkoušejte rostlinné oleje. Budete překvapeni, jaké jsou jejich účinky a s čím vším si poradí.

Kokosový olej pro posílení imunity

Mezi rostlinné oleje, které vám pomohou překonat zimu ve zdraví, patří extra panenský kokosový olej. Možná byste to do něj vůbec neřekli, ale právě on, lisován za studena a zpracováván pár hodin bez přídavku konzervačních látek či barviv, pomáhá chránit imunitní systém. Opomenout nelze ani kyselinu laurovou, kaprylovou, kaprinovou nebo myristovou, které obsahuje. Buněčné stěny bakterií a virů rozkládá zmíněná kyselina laurová, která také upravuje střevní mikroflóru. Olej je účinný také při plísních, infekcích, virech a bakteriích.

Kromě toho kokosový olej vyhledávají lidé, kteří se snaží zhubnout bez jo-jo efektu a předejít přejídání se. Rozkládá se v těle na glukózu a dodává energii postupně. Jen pár lžiček navodí pocit nasycení na několik hodin. Olej se neusazuje v těle, doporučován je těm, kdo potřebují regulovat hladinu cukru v krvi, nezatěžuje štítnou žlázu a snižuje zátěž nadledvinek.

Použití je vhodné i pro suchou a citlivou pleť, např. na loktech a patách, pomáhá při ekzémech, plísních a ošetřuje nehtová lůžka. Maminky jej ocení při péči o bradavky, hodí se k masážím, zpomaluje stárnutí pokožky a je nápomocný k hojení jizev i ran. Ocení jej i vaše vlasy, které se po něm lépe rozčešou, dojde k obnově jejich struktury.

Ostropestřec mariánský a panenský olej z něj

Při hepatitidě, poškození jater v důsledku nadužívání alkoholu, tukové dystrofii jater, vředovém onemocnění žaludku, dvanácterníku, ale také diskenézi žlučových cest, paradontóze a stomatitidě, popáleninách, poškození kůže a mnohém jiném vám pomůže ostropestřcový olej.

Lisuje se za studena z plodů ostropestřce, je 100% čistý, bez konzervantů nebo barviv. Užívá se 1 lžička 2x denně, což je dávka, která za zlepšení zdraví skutečně stojí.

Podívejte se na další rostlinné oleje na stránkách prodejnabylin.cz. Najdete zde i včelí pyl, chia semínka, byliny, ořechy, semínka, čaje, rostlinné silice a mnohé další. Všechny produkty přírody se hodí také jako ne úplně tradiční dárek pro vaše nejbližší k narozeninám, Vánocům či jiným příležitostem.