Chlorella je sladkovodní řasa, která je díky vysokému obsahu výživových hodnotných látek označována jako Superfood. Látky, které obsahuje, velmi dobře pomáhají k detoxikaci organismu a také velmi dobře podporují imunitu.

Jelikož obsahuje vlákninu, napomáhá z těla odstraňovat škodlivé látky a zároveň i toxiny. Proto je velmi důležité hodně pít, pokud se rozhodnete chlorellu užívat. Díky vysokému obsahu vlákniny přispívá k pročištění střev a velmi dobře působí na trávení. Proto se také velmi doporučuje tehdy, rozhodnete-li se držet dietu, protože působí dobře při hubnutí a dietách. Je zdrojem vitamínů a minerální ch látek. Dostanete je do těla v přirozené podobě.

Zelené potraviny jsou skutečně vhodným doplňkem s vysokým obsahem cenných živin, minerálních látek a samozřejmě i vitamínů. Nejpopulárnější je chlorella v Japonsku, denně jí zde konzumuje miliony lidí a mají jí jako součást stravy.

Velice dobře tento přírodní preparát podporuje trávení. Karotenoidy, které jsou v produktu obsažené, jsou schopné pohlcovat volné radikály a tak chrání buňky před negativním působením. Produkt obsahuje Omega 3 mastné kyseliny, a ty velmi příznivě působí na srdce a cévy. Další výhodou je, že podporuje udržení hladiny cholesterolu v krevním tlaku. Chlorella obsahuje růstový faktor, který velmi dobře působí na střevní mikroflóru.

Chlorella má v sobě skutečně vysokou koncentraci chlorofylu, ten potom vykazuje celou řadu příznivých vlastností na organismus. Příznivě ovlivňuje krvetvorbu, a to zejména proto, že obsahuje vysoké množství železa. Vitamín B12, který je v produktu taktéž obsažen, příznivě působí proti únavě a vyčerpanosti. Proto je chlorella opravdový zázrak a do svého jídelníčku byste ji měli zařadit i vy. Budete se po ní cítit báječně, pročistíte si organismus a dokonce i zhubnete. Jedná se o čistě přírodní produkt, který je volně k dostání na trhu a to bez lékařského předpisu.