Chcete mít krásné tělo bez přebytečného tuku? Pokud už vás nebaví neustálé cvičení, které je velmi náročné a výsledky na sebe nechávají dlouho čekat, jako řešení se nabízí liposukce. Ultrazvuková liposukce je šetrná metoda, která perfektně dokáže odstranit přebytečný tuk z mnoha různých oblastí těla.

V posledních letech je velmi moderní a populární provádět odstávání tuku bezbolestně ultrazvukem. Za liposukci prováděnou ultrazvukem je však mylně zaměňovaná neinvazivní metoda zvaná lipolýza.

Lipolýza vs. ultrazvuková liposukce

Lipolýzou se myslí odbourávání tuku, který je uložený v tukových buňkách. Během tohoto procesu je také využíván ultrazvuk (jako u liposukce), ale do těla nic neproniká, proto se jedná o neinvazivní zákrok, který se provádí na povrchu přes kůži. K samotnému odsání tuku tedy nedochází. Jedná se pouze o poškození a narušení tukových buněk přes kůži pomocí ultrazvukových vln.

Invazivní ultrazvuková liposukce přímo odsává tuk z těla pomocí kanyly, která je zavedena do těla. Tento zákrok je invazivní a také mnohem efektivnější. Jeho výsledky jsou také skvělé.

Metoda VASER Lipo®

Revoluční metoda VASER Lipo® je minimálně bolestivým zákrokem, který je možné provádět jak v celkové narkóze, tak v lokální (v tomto případě lze ošetři pouze jednu oblast).

Tato technologie je velmi oblíbená, a to nejen kvůli skvělým výsledkům, ale také kvůli krátké době rekonvalescence, na rozdíl od ostatních druhů liposukce. Po tomto zákroku navíc nezůstávají žádné nevzhledné modřiny. Kůže je krásně vypnutá, elastická, dochází k jejímu viditelnému zpevnění. Při této metodě lze navíc ošetřit i více oblastí najednou.

Protože ultrazvuk působí pouze na tukové buňky a nepřenáší vlny na ostatní orgány, působí tento zákrok opravdu minimální bolest a nezpůsobuje otoky a modřiny. Tato metoda je nejšetrnější liposukční technikou.