Čím „zabijete“ krásnou pleť

0
249
By: Cristi Sebastian Photography
By: Cristi Sebastian Photography

Dost možná, že i vy patříte k ženám, které mají krásnou pleť, a jste na to pyšné. Jenže pozor, i na krásné pleti se dají udělat velké chyby a přehmaty, které vám ublíží.

Na co si dát pozor?

Zamyslete se nad vaším životním stylem a nad tím, jak vůbec žijete a ihned se vám dostane odpovědí, čím vším, své pleti škodíte.

Kouříte? Pokud ano, tak své pleti škodíte nikotinem a dehtem. Určitě používáte plno přípravků, které budou vaší pleti pomáhat, ale na to nejdůležitější zapomínáte. Žádný krém vám totiž nepomůže, pokud si budete škodit kouřením. Pokud jste kuřačka, vaše pleť vypadáte starší  a to ať se o ni staráte sebevíc. Tím, že kouříte, tak připravujete pleť o vitamín C, pleť hůře dýchá a ztrácí na pevnosti a pružnosti.

O tom, že pleti také škodí alkohol a to dost viditelně, snad ani není třeba mluvit, ale přesto se o tom zmíním. Jen si vzpomeňte, jak strašně vaše pleť působí po jednom jediném mejdanu a teď si vezměte, že alkoholu holdujete častěji. Neskutečným způsobem jí tímto ublížíte. Právě proto, že alkohol rozšiřuje cévy, je typický pro alkoholiky velký červený nos s popraskanými žilkami. I když se o pleť staráte sebelíp a dáváte jí potřebné vitamíny, tak vězte, že pokud si dáte alkohol, tak ten všechny tyto vitamíny z pleti okamžitě vytáhne.

Své pleti dokážete také ublížit špatnou životosprávou a tím, že nezdravě jíte. Škodit vám může nadměrná konzumace čokolády, mastných jídel, tučných jídel. Svůj jídelníček obohaťte především o ovoce, zeleninu, bílé maso a ryby.

Co dále vaší pleti nepřidá je stres a vyčerpanost. Pokud jste nevyspalá, obličej je první, kdo to na vás prozradí. Vaše pleť vypadá unaveně a mdle, máte kruhy pod očima a oči červené.

Dokonce i nedostatek sexu na vaší pleti nezanechá nic pěkného. Většinou se v takových případech vyskytuje akné a pleť je viditelně nedokonalá.