Většinou nás prodejci kosmetiky lákají na složení svých pleťových produktů, ale víme vůbec, co to, či ono znamená a co naší pleti má dát? Ceramidy jsou součástí kosmetiky, která má pomoci zpomalit stárnutí.

Jedna věc je skutečně pravda a to je fakt, že ceramidy vás vrásek nezbaví, vrásek už vás nezbaví totiž žádný krém, ale určitě stárnutí zpomalí. Pokud nechceme mít vrásky, tak je třeba proti nim bojovat ještě dřív, než vzniknou.

V momentě, kdy už vrásky máme, tak pomůže už jen plastická operace, jiné řešení není. Jediná možnost je vrásky zamaskovat dokonalým make-upem. Nic jiného vám nepomůže.

Je to složité

Na pochopení je to složitější, ale hlavně, že to funguje . Je spousta z nás, kterým je celkem jedno, co je obsahem jakého krému, ale důležité je, že to funguje. Ceramidy jsou lipidy, čili sloučeniny mastné kyseliny a sfingodinu.

Vyskytují se v buněčných membránách a jsou to hlavní složky, které se vyskytují ve vrchní vrstvě pokožky a čím jsme potom starší, tím máme lipidů méně, po čtyřicítce už se většinou nevytváří vůbec a proto nám má pomoci správná kosmetiky.

Pokud obsahuje ceramidy, tak vrásky nevypnete, to je nesmysl, ale rozhodně může zastavit proces stárnutí a to je pro nás důležitá věc. Pokud jsou v krému obsaženy i kolagenové složky a ret inolové složky, tak ty navíc napomáhají obnovit elastická vlákna a vrásky vyplní, i když nikdy ne úplně.

Chrání pokožku

Ceramidy stejně jako jiné látky chrání pokožku před škodlivými látkami a také před volnými radikály a mikroorganismy. Díky ceramidům je pleť dokonale hydratovaná a neztrácí vodu.

Ceramidy nemusíte dodávat pleti pouze kvalitní pleťovou kosmetikou, ale také vhodnými vitamíny, které dají pleti vše potřebné zevnitř. Doplnit pleť ceramidy by měly hlavně ženy, které trpí suchou pletí.