By: liz west

Stařecké skvrny jsou nepříjemnou záležitostí, zejména pro starší ženy. Avšak těmto skvrnám se nikdo nevyhne, prostě k životu patří tak jako ostatní věci. Pravdou je, že mnoho žen k těmto skvrnám cítí odpor a tak se snaží se jich zbavit.

Jak vznikají stařecké skvrny?

Jak už název napovídá, tak jde o projev stáří, což je jeden z důvodů, proč zejména ženy cítí k těmto skvrnám odpor. Avšak nejen to, že člověk stárne, vyvolává stařecké skvrny. Svůj podíl na vzniku má také vliv slunečního záření, čím více se člověk vystavuje sluníčku a hlavně umělému opalování v podobně solária, tím více budou tyto skvrny rozvíjené. A také neuměřené nebo špatné používání kosmetických přípravků, jako jsou samo opalovací krémy, mohou být příčinou vzniku.

Jak se mohu stařeckých skvrn zbavit?

Pravdou je, že úplné odstranění stařeckých skvrn je téměř nemožné. Pokud se to povede tak, aby skvrny nešly vůbec vidět, jde o výjimku. Ale existuje několik variant, jak lze skvrny zesvětlit, tak ať jsou skoro neviditelné.

Používání kosmetických přípravků

Na trhu existuje mnoho různých vodiček a krémů, které slibují, že vám pomohou zbavit se stařeckých skvrn. Tyto kosmetickými přípravky mohou bělící krémy, které musíme používat opatrně, aby naši pokožce neublížili. Většina těchto krémů pomáhá nejen zbavovat se stařeckých skvrn, ale také pomáhá vyhlazovat vrásky, takže jde o omlazující esence.

Radikální postupy

Pak jsou takové možnosti, které jsou poněkud radikálnější, než použití krémů. Takovou metodou může být vypalování dusíkem. Podobně, jako se dusíkem vypalují znaménka, tak lze částečně odstranit i stařecké skvrny. Dalším způsobem jsou laserové paprsky, které odstraní vrstvu skvrn, pod kterou znovu vznikne normální kůže. Tyto skvrny jsou laserem odstraněny cíleně, což má své výhody, protože nezasáhne nic jiného, kromě skvrn. Ať už si vyberete jakoukoliv metodu, vždy po tomto kroku bude dané místo velice citlivé na sluneční záření, proto je velice nutné, abyste si jej chránili.

Rady babiček

Znáte to, když radí staré babičky kořenářky. Někdo si z nich dělá legraci, ale spousta lidí právě tyto rady vyhledává, protože patří mezi ty nejefektivnější.

Jednou z těchto rad je, že na stařecké skvrny je výborná kyselena citrónová, kterou získáte při vymačkání citrónů. To napomáhá k odloupávání kůže a k následnému postupnému zesvětlování. Někdo radí také podmáslí, protože kyselina mléčná také může způsobit zesvětlování kůže a podmáslí je daleko efektivnější než třeba jen mléko. A pak existuje rada, že smícháte jogurt s medem, což je také výborný přípravek na stařecké skvrny.

Stařecké skvrny patří ke každé babičce, jen ne všechny je nemají rády a tak hledají všechny možné cesty, jak se těchto skvrn zbavit.