Jak si udržet kondici?

0
630
By: Tejvan Pettinger
By: Tejvan Pettinger

Blíží se jaro a mnoho žen i mužů pracuje na své postavě a kondici, aby v létě v plavkách vypadali dobře. Avšak někteří stejně stále sedí doma a jejich kondice upadá. Zde jsou tipy, jak protáhnout svá těla, aby vás pohyb bavil.

Co takhle cyklistika?

Kolo je parádní věc, protože nejen, že nás vede ke krásné postavě, ale díky tomuto jízdnímu prostředku také můžeme při sportu vidět mnoho zajímavých míst. Avšak problém nastane, když venku začne padat sníh, protože ve sněhu se na kole jezdí opravdu těžko a tento sport se stává nebezpečným. Ale pro ty, kteří by rádi jezdili i v zimě, je zde jistá možnost. Touto možností je koupě rotopedu. Rotoped můžete používat opravdu kdykoliv, kdy budete mít čas a chuť. Je pravdou, že sice nenavštívíte mnoho zajímavého, ale můžete si k jízdě pustit třeba televizi.

Anebo si zacvičit?

Cvičení doma:

Někteří lidé, když nemohou jít sportovat ven, se rozhodnou sportovat doma. Avšak tyto možnosti jsou poměrně omezené. Někteří si pořídí kvalitní podložku, činky a tyčku mezi dveře a posilují, jiní se kouknou na některé cviky třeba na internetu a následně je sami praktikují. A pak se rozmohla i varianta, kdy lidé doma cvičí podle videí či jiných nahrávek některého trenéra či předcvičovatele.

Cvičení s trenérem:

Mezi lidmi se najdou i takoví, kteří se sami doma k cvičení nedonutí, a proto se rozhodnou pro cvičení s někým. Někdo dá přednost hromadnému cvičení, kde je několik lidí, protože je to pro ně motivaci k lepším výkonům a také možnost, jak poznat další nové lidi. Někteří se naopak stydí nebo cítí nervózně, když je někdo při cvičení sleduje a tak raději volí osobního trenéra.

Jaký druh cvičení je ten správný?

Cvičení má neuvěřitelně mnoho možností. Můžete posilovat při pilates anebo zpevňovat při zumbě, aerobiku či si vyzkoušet jógu a mnoho dalších. Samozřejmě, že pro každého je vhodný jiný druh sportu. Záleží na tom, jakou máte postavu a co byste chtěli změnit a také a to zejména na to, co by vás nejvíce bavilo. Protože, pokud vás to nebude bavit a vy se do toho sportu budete nutit, tak to nebude mít žádný účinek. Někdy je dobré třeba nějaké druhy sportu střídat. Někdo je střídá po měsíci, někdo po týdnech, záleží, jak to každému vyhovuje.

Podstatné je mít aspoň nějaký pohyb.