Máte rádi hory, túry, kempování a výlety do přírody? Nezapomeňte na kvalitní výstroj.

0
208

S příchodem prvních jarních dnů nás bezesporu čeká stále častější návštěva lesů, hor a luk. Jestliže i vy patříte k těm, kteří tíhnou k pobytům v přírodě, určitě se neobejdete bez důležitého vybavení, s nímž se budete cítit na svých výletech komfortně. Co všechno však na kempování potřebujeme?

Teplo a sucho

Jednou z nejdůležitějších věcí je zachování našeho těla v teple a suchu. K tomu nám výborně poslouží trekové boty. Spokojenost přináší kupříkladu model Aku Trekker Lite II GTX. Je vyroben z Cordury a kůže. Cordura s patentovaným systémem Air8000 se nachází ve vrchní části bot, čímž je zajištěna prodyšnost v největší možné míře u obuvi tohoto rázu. O sucho uvnitř v jakémkoli počasí se stará goretexová membrána. Potěší vás i důmyslně vyrobené podrážky, které jsou vyrobeny z tvrdého Vibramu, odolného proti sešlapání. V případě potřeby je boty možné nově podrazit.

O teplo a sucho se postarají i nepromokavé bundy a kalhoty, vlněné svetry, termoprádlo, důležitá čepice a rukavice. Např. hlavou nám může uniknout až 70% tepla.

Myslete na pohodlný spánek

Abychom byli odpočatí a během spánku načerpali potřebnou energii, budeme potřebovat i funkční stan. Ideální je pořídit si stan s dvojitými stěnami.

Nejen muži, ale i ženy a děti ocení samonafukovací karimatky. Během chvíle si s jejich pomocí přichystáme skutečně pohodlné lůžko. Stále využívanější jsou zmiňované karimatky nejen u turistů, ale i milovníků jízdy na motorce či kole. Jsou skladné a lehké.

Samozřejmostí je vhodný spacák, který volíme dle aktuálního počasí. Rozhodnete-li se pro túru v létě, postačí vám tenký, letní typ, kdežto v chladných měsících oceníte druhy do studeného počasí. Orientovat se můžete jednoduše dle rad výrobce, který na spacích pytlech uvádí, do jakých teplot jsou určeny.

Nezbytné maličkosti

Do trekového batohu nezapomeňte přibalit zdroj světla, např. čelovku, nůž – ideální je všem známý kapesní nůž s mnoha funkcemi, kempový vařič a další.

Tyhle a mnohé další potřeby pro aktivní turistiku najdete na webových stránkách Affekt.cz. Využít můžete zajímavé slevy a akce, díky nimž značně ušetříte.