Léto začíná velmi teplými dny, a proto mnoho lidí hledá osvěžení. Samozřejmě, že existuje mnoho způsobů, jak se zchladit, avšak tím nejlepším je voda.

By: Lotzman Katzman

Voda je tím pravým

Když má voda správnou teplotu, tak může být osvěžující, ale zároveň příjemná. Existuje několik variant, kde se můžete zchladit, samozřejmě každá své výhody, ale bohužel i slabší stránky a záleží na tom, jaké máte priority anebo finanční možnosti, abyste si vybrali jednu z možností.

Bazén na zahradě

Jsou lidé, kteří mají ochlazení přímo na zahradě, a tím je bazén. Výhodou je, že můžete jít do vody kdykoliv a jak dlouho chcete. Navíc to do vody máte kousíček. Na druhou stranu provoz bazénu není jednochodý a také obnáší jisté finanční náklady.

Samotné pořízení zahradního bazénu může být drahé, ovšem záleží na tom, jaký bazén si vyberete, ale pak musíte udržovat čistou vodu, což znamená, že peníze vložíte i do různých chemikálií. A vyplatí se to pouze, když bazén opravdu aktivně využíváte, což závisí také na počasí.

Pokud napustíte několik litrů vody, která také není zadarmo do bazénu, ve kterém se opláchnete jen třikrát za celé léto, tak se vám náklady rozhodně nevrátí, ale jsou lidé, kteří nepočítají peníze a zahradní bazén mají pro zábavu.

Koupaliště

Pokud nemáte doma bazén, můžete se zchladit na koupališti. Výhodou je, že jen přijedete, roztáhnete si deku a nemusíte se o nic starat. Nemusíte myslet na to, zda je voda čistá a kolik chemikálie do ní vlijete. Avšak za to, že tyto služby někdo vykoná za vás, si zase zaplatíte vstupné. A výše vstupné závisí na koupališti a na tom, jak je vybavené.

Problémem jsou lidé, protože v parných letních dnech se chce mnoho lidí zchladit. A lidé, kteří bydlí v paneláku, nemají pozemek na to, aby měli vlastní bazén, a tak mnohdy nemají jiné možnosti, než jít na koupaliště. Pokud nepotřebujete zchladit každý den, tak se stává, že zajít na koupaliště je výhodnější, než mít doma bazén. Avšak samozřejmě záleží o jaké druhy bazénu a koupaliště jde.

Zchlazení na vlastní nebezpečí, ale zadarmo

Kromě zahradních bazénů či koupališť existuje ještě další možnost, kde se můžete zchladit. Touto možností jsou lomy. Ať navštívíte kterýkoliv lom, vždy je zadarmo, avšak pravdou je, že na druhou stranu některé lomy jsou na vlastní nebezpečí, takže se lidem, zejména s malými dětmi nedoporučuje. Ale jsou i takové, kde se klidně můžete jít zchladit.

Ovšem musíte počítat s tím, že roztáhnout si deku v lomu, abyste si mohli odpočinout, nebude tak jednoduché, protože lomy jsou kamenité a často velmi strmé. Ale zase budete mít krásné výhledy a koupání, plavání v průzračné vodě.

V letních dnech je potřeba se něčím zchladit a nejlepší je zchladit se vodou.