By: Andy Wright

Mnoho lidí má z doktorů strach a ze zubařů obzvlášť, proto se také preventivním prohlídkám vyhýbají a to bohužel jde často vidět na jejich chrupu. Pokud chcete mít krásný a zářivý chrup, měli byste se o něj správně starat.

Jak správně pečovat o chrup?

Není nutné připomínat, že aby byl náš chrup zdravý a krásný, tak si ho musíme čistit. Máme mnoho zubních prostředků, které nám čištění zubů mohou usnadnit. Někteří lidé používají pouze kartáček a pastu, ale existují i mezizubní kartáčky, dentální nitě a ústní vody. Tyto prostředky nemusíme používat denně, ale neměli bychom je úplně odepsat, každá domácnost je musí mít, aby je aspoň párkrát do měsíce mohli využít.

Nezanedbávejte preventivní prohlídky

Ačkoliv si to mnozí nemyslí, tak je velice důležité, abychom pravidelně navštěvovali zubaře, přestože nás nic nebolí, protože i této preventivní prohlídce může dojít k tomu, že zubař odhalí něco, co by mohlo vypuknout v kaz anebo něco horšího a může tomu jednoduše předejít. Kromě toho někteří lidé dbají o svůj chrup natolik, že navštěvují i dentální hygienu, kde vám důkladně vyčistí nejen zuby, ale také dásně. Rozhodně to není ztráta času ani peněz, protože jde o vaše zdraví a o váš vzhled.

Za mnohé může jídelníček

Svůj podíl na vzhledu našeho chrupu má také to, co my konzumujeme. Lidé, kteří často jí a pijí mléčné výrobky, mají daleko odolnější chrup. Zatímco, když se podíváte na zuby kuřáka anebo lidí, kteří hodně pijí kávu, tak jejich chrup je v daleko horším stavu, často jsou jejich zuby zažloutlé a zkažené.

Krásu versus Zápach

Pravdou je, že nestačí mít jen krásný chrup, ale také voňavý dech. Často se stává, že se od lidí oddalujeme, když mluví, protože se jim z úst line nepříjemný zápach. Tento zápach mohou způsobit různé nemoci, které je nutné včas léčit, ale někdy také jídlo. Pokud jde o jídlo, můžeme si dech zlepšit ústním sprejem, ústní vodou větrovým bonbonem anebo také žvýkačkou.

Úsměv uzdravuje a hlavně říší mezi lidi příjemnou atmosféru, proto je nutné, aby nám škaredý chrup nebránil k zasmání.