Nový rok je ideálním startem pro nové věci. Lidé si v tuto dobu dávají předsevzetí a snaží se dodržet vše, co by rádi udělali jinak. Spousta z nás chce v novém roce změnit něco k lepšímu, proto si také přeje to, aby skoncoval se svými zlozvyky a začal Nový rok lépe. Nejhorší zlozvyk, kterého se lidé chtějí zbavit, je kouření cigaret. Je to něco, co nejen že škodí jejich zdraví, ale také jim to značně leze do peněz. Proto se spousta kuřáků snaží o to, aby kouření cigaret byla jejich minulost. Způsobů jak přestat kouřit je hned několik. Nejhorší je ten, že hodíte krabičku do koše a myslíte si, že máte vyhráno.

Přestat kouřit je běh na dlouhou trať a není to bez vedlejších účinků. Pokud jste kuřák, který je opravdu velký a denně vykouříte více jak 10 cigaret, tak to pro vás nebude vůbec jednoduché. Můžete si tuto situaci však usnadnit různými pomůckami, jako jsou speciální nikotinové náplasti, nebo vám může pomoci elektronická cigareta, která bude mít bez nikotinovou náplň. Tyto produkty vám sice o něco málo usnadní vaše odvykání, ale ani díky nim to nebudete mít úplně snadné. Budete potřebovat silnou vůli a ne všichni jí mají. Odvykání kouření je tím nejtěžším, co člověk po drogách a závislosti na alkoholu překonává.

Největší úspěšnost lidé zaznamenávají na Nový rok. Pokud se někdo rozhodne s kouřením přestat, tak je to z 80% právě proto, že je to doba, která k novým zásadám přímo vybízí. Nový rok bychom totiž rádi začali s čistým štítek. Pokaždé, když starý rok končí, tak si přejeme, aby ten následující byl o něco lepší a sami se tomu snažíme přispět něčím pozitivním, což to, že přestaneme kouřit je rozhodně věcí pozitivní. Pokud je vaším snem přestat kouřit, tak to rozhodně nebude jednoduché, ale na druhou stranu na sebe pokud to zvládnete budete pyšni, když to dokážete.