Padání vlasů

0
351

Proč padají lidem vlasy? Důvodů může být hned několik. Mohou za to hormonální změny, padání vlasů také může způsobit dieta, stres, ale i účesy, které vlasy ničí. Vlasy mohou také vypadávat po chemických úpravách. Všechny tyto faktory mohou způsobit, že ztrácíte více vlasů. Vlasy mohou ve větším množství padat i v těhotenství. V tomto případě, se zas až tak neděje, protože po porodu se opět vše srovná.

Pokud padají z důvodů, že jste prodělali hormonální změny, tak i to se časem upraví. Držíte-li drastickou dietu, pak by bylo dobré s tím přestat, protože právě při dietě začínají vlasy padat mnohem výrazněji. Raději se snažte svou postavu navést na cvičení, po kterém taktéž zhubnete.

Procházíte-li stresovým obdobím a to z důvodů například, že jste přišli o práci, rozvádíte se, někdo vám zemřel, pak opět reakcí na takovýto stres je nadměrné padání vlasů. Vhodné je tedy užívat uklidňující léky a tišit se jimi.

Vaše vlasy mohou reagovat vypadáváním i tehdy, když jste si například vlasy drasticky odbarvili, protože ani toto rozhodně na vaše vlasy nepůsobí dobře. Chemické ničení vašich vlasů je taktéž vážný důvod k tomu, aby vám vlasy padaly. Pokud jste muž a padají vám vlasy na určitém místě, je to celkem častý jev, v určitém věku.

Co proti vypadávání vlasů funguje?

V lékárnách i v drogeriích jsou různé přípravky proti vypadávání vlasů. Jednak jsou to šampony, pak tablety, ale také různé tinktury, které se vetřou do pokožky hlavy. Nejznámější a léty osvědčený šampon proti vypadávání vlasů je Panthenol, který tu byl ještě za dob komunismu a je tu pro nás stále, což svědčí o jeho vysoké kvalitě. Podporuje také růst vlasů. Na trh se ale dostávají stále nové a nové věci, které by měli fungovat. Ne každý pociťuje sám na sobě funkčnost různých výrobků a tak je třeba neustále hledat a zkoušet.