Přestáváte kouřit, ale bojíte se přibírání?

0
273
By: Andrew Magill
By: Andrew Magill

Jako předsevzetí jste si dali fakt, že přestanete kouřit? Je to ale opravdu náročné po psychické stránce a bohužel jedním z vedlejších příznaků je také přibývání na váze. Chcete přestat kouřit a nepřibrat? Nejhorší je to, že pokud přestanete kouřit, začnete si cigaretu nahrazovat sladkostmi a jídlem jako takovým, a to samozřejmě vede k tomu, že budete na váze přibývat. Jak se tomu vyhnout?

Nebuďte na to sami, ale nechte si pomoci odborníkem. Například v Praze najdete tajuplného ruského léčitele, který vám vnutí myšlenku, že vám cigareta nechutná a poté vás donutí si zapálit. Pacient v tu chvíli skutečně zjistí, že tomu tak je a že je nekuřák. Zaplatíte 1 200 Kč a máte po starostech. Metoda však nefunguje na každého a ne všem pomůže.

Další možnost, jak přestat kouřit, nabízí lékařka a zároveň také lektorka na hubnutí. Ta vám poradí, abyste užívali lék, který se jmenuje Champix a který vám usnadní ovládat své abstinenční příznaky. Tento lék je ale dost drahý a stojí 2 000 Kč měsíčně. Je ale spousta takových, kteří za cigarety měsíčně dají mnohem více, a proto pro ně představuje značnou úsporu. Navíc bude dobře působit i na vaše zdraví. Rozhodně vám prospěje víc, než cigareta.

Moje osobní zkušenost mě stála 400 Kč a pomohla mi. Dnes prý je o 100 Kč dražší, ale určitě ji můžu doporučit. Po 12 letech kouření jsem navštívila v Chomutově doktora, který mě osobně pomohl a odnaučil mě kouřit a který díky své metodě zajistil to, že od jeho jediné návštěvy nekouřím už 7 let a neměla jsem žádné abstinenční příznaky. Proto doporučuji tuto metodu. Je ze všech nejlevnější a opravdu funguje. Tím ale žádné jiné metody nezpochybňuju a jsem si vědoma také toho, že to, co pomohlo mě, nemusí pomoci ostatním. Na každého to působí jinak.