Proč se nám špatně vstává?

0
284
By: Tony Alter
By: Tony Alter

Asi každému z nás se čas od času vstává špatně a není pro něj jednoduché se probudit a být svěží a fit.

Pokud jdeme spát pozdě a jsme nevyspalí, pak je logické, že se nám ráno nebude vstávat lehce. Je proto velmi nutné se pořádně vyspat, spát pravidelně a spánku dát minimálně 8 hodin. Pokud budeme unaveni, tak to není jen otázka rána, ale celého dne.

Co nám určitě nepomůže k tomu, abychom byli vyspalí, je noční mejdan. Pokud se nevyspání skloubí ještě i s alkoholem, tak vám ještě ke všemu ráno nebude nejlépe. Bude vám špatně, hlava vám bude třeštit a rozhodně to na vás bude vidět. Pokud tedy toužíte po mejdanu, nechte si jej na víkend a ne na dobu, kdy jdete druhý den do práce.

Dalším důvodem toho, že se nevyspíte dobře, může být stres. Možná řešíte velmi závažný problém, a protože nad ním přemýšlíte nejen ve dne, ale také v noci, tak samozřejmě nespíte tak, jak byste měli, a to se na vás podepíše. Ráno většinou už konečně zaberete, jenže to přichází čas na to, abyste opět vstávali. Cítíte se hrozně. Dost možná se na vás sesypala spousta problémů, které teď musíte řešit a kvůli tomu nemůžete jít brzo spát, což vám samozřejmě ráno způsobí ohromnou únavu. Proto co můžete udělat dnes, neodkládejte na zítřek, aby se to na vás zbytečně nenavalilo.

Spíte mimo svou postel v cizím prostředí a nedaří se vám usnout? Je to pochopitelné, protože když se necítíte jako doma, tak ani usínání není vůbec snadné. Přeci jen jste zvyklí spát na určité posteli, ve svém prostředí, proto není usínání v cizím tak jednoduché. Ráno se pak probudíte a cítíte se tak, jako byste celou noc flámovali.

Jestliže se chcete vyspat takzvaně do růžova, tak je dobré usínat doma, jít spát včas, před spaním si dát například meduňkový čaj, v místnosti nemít přetopeno, ale spíše chladněji, mít příjemné povlečení a také kvalitní matraci, polštář a peřinu.