By: Gianmaria Zanotti

Toužíte po krásné pleti, kterou byste se mohly chlubit? Možná ani netušíte, kolika faktory své pleti dokážete uškodit. Na pleť můžete používat ta nejlepší séra, masky, krémy…, ale pokud ji vystavujete nepříznivým vlivům, pak ani ta nejlepší kosmetika nedokáže zázraky.

Čím uškodíte vaší pleti?

Pokud jste kuřačka, tak je jasné, že kouřením pleti rozhodně neprospěje, ale naopak. Kuřačky mají pleť zašedlou a nevýraznou, navíc se jim začnou velmi brzy tvořit vrásky kolem pusy a to příčné nad ústy a vodorovné z boku úst. Nevypadá to vůbec pěkně a příčinou je právě to, jak do sebe taháte cigaretový kouř.

Další faktor, který jde proti vaší pleti, je alkohol. Ani ten samozřejmě nepřidá vůbec nic pozitivního, ale naopak ubírá. Všimněte si žen, které jsou na alkoholu závislé, nebo mu holdují častěji, jak je jejich pokožka zašlá, mdlá, vrásčitá, samotný výraz ženy působí naprosto vyčerpaně a opravdu to není krásný pohled.

O drogách snad ani mluvit nemusím, tam to více než jasné, že drogy nepřidají vůbec ničemu, natož pak pleti. Všechny neřesti tohoto charakteru vám velmi jasně ubírají na kráse.

Možná si to ani neuvědomujete, ale pleti neprospívá ani nezdravá strava

Pokud se nestravujete dobře, pijete hodně kávy a vaše jídlo spočívá v tom, že si někde v mekáči za chůze sníte hamburgera, tak nejen že nebudete mít nikdy dokonalou postavu, ale nebudete mít nikdy ani dokonalou pleť.

Pokud jste velmi vystavována stresu, tak i ten se na kvalitě vaší pokožky dokáže pořádně podepsat.

Není to jednoduché a proto, abychom vypadaly krásně a mladě, je třeba hodně odpočívat, pravidelně a zdravě jíst a hlavně pít, neholdovat neřestem a nestresovat se. Samozřejmě se asi nedokážete vyhnout všemu, ale čím více si odřeknete, tím lépe pro sebe uděláte. Jde tu přeci o vás a o to, abyste vypadala dobře.