Víte, jak vařit zdravě a chutně? Není to vůbec složité!

0
300
By: Yusuke Kawasaki
By: Yusuke Kawasaki

Zdravě jíst se dá i levně a nemusíte kvůli tomu utrácet spousty peněz. Jde o to, umět potraviny dobře připravit. Víc není až tak důležité.

Vybavte svou kuchyni chytrými pomůckami

Nakupte si do kuchyně pomocníky, kteří vám zdravé jídlo pomohou snadno připravit a pomohou vám snížit nejen váhu, obohatí vaše tělo, sníží hladinu cholesterolu v krvi a mnohé jiné.

Dobré je například vařit v páře. Tímto způsobem připravíte naprosto zdravý pokrm, který navíc nikdy nemůžete spálit a také díky vaření v páře uchováte v potravině spousty vitamínů.

Gril pro použití uvnitř

I grilování může být zdravé. Pokud nechcete grilovat venku, protože tomu počasí nepřeje, tak můžete začít grilovat doma na elektrickém grilu, který je stolní a který stačí dát do zásuvky a můžete začít. Grilovat se dají sýry, maso i zelenina.

Novinkou se staly grily, které mají kromě hlavní desky ještě 8 malých pánviček a na nich pak můžete připravit různé sosy a omáčky. Hosté si tak mohou vybrat nejen různé druhy masa a zeleniny, ale také omáček. Grily nabízí naprostou zdravotní nezávadnost. Grilováním totiž nevznikají rakovinotvorné látky tak, jako tomu je, když připravujete pokrm přímo na ohni.

U elektrického grilu se nemusíte starat o uhlí a dříví, stačí, když jej dáte do zásuvky a můžete začít připravovat pokrm.

Kvalitní pánve

Je pravda, že na pánvičce připravíte cokoliv, ale kolik na to potřebujete tuku? A tuk rozhodně nepatří mezi zdravé pokrmy. Pokud připravujete jídlo na pánvičce, používejte takovou, která má teflonový povrch, abyste nemuseli přidávat velké množství tuku.

Vyhněte se smažení. Smažená jídla jsou pro nás tím nejhorším a rozhodně si člověk jejich konzumací nepomůže. I když si dáte smažené ryby, pořád je to příprava na oleji a ta rozhodně zdravá není.

Pára a gril připraví to nejlepší pro vás. Dobré je si pořídit kuchařku, kde budete mít recepty na zdravé pokrmy, nebo si recepty najít na internetu, aby se vám jídelníček nestal časem stereotypní, ale abyste v tom našli i jiná a neznámá jídla, která si můžete doma sami připravit.