Ženy jsou od přírody zásobeny menším množstvím svalů a mají na rozdíl od mužů více podkožního tuku. Ve spojení se sedavým zaměstnáním, nepravidelnou stravou a stresovými situacemi je problém s nadváhou, v horším případě s obezitou na světě. Přitom každá žena se chce líbit sama sobě a svému okolí. Nejlepším řešením je začít s pravidelnými sportovními aktivitami. V dnešní době si můžete vybírat z opravdu široké nabídky sportů pro ženy i muže. Díky cvičení a posilování dojde k nárůstu svalové hmoty a tělo začne lépe spalovat tukové zásoby. Vy se tak nebudete muset hlídat s každým malým kouskem čokolády a budete moci občas zhřešit.

Vyberte si fitness aktivitu podle vašich představ

Nikdy není pozdě na to, abyste se začali hýbat, stačí zvolit tu správnou pohybovou aktivitu, která vás bude bavit, a tím pádem u ní dlouho vydržíte. Nenuťte se do něčeho, co vás nebaví a k čemu nemáte žádný vztah. Jaké jsou nejoblíbenější sporty pro ženy v dnešní době? Většina druhů cvičení je rozdělena podle náročnosti pro začátečníky, mírně pokročilé a pokročilé. Klasickým sportem jsou veškeré fitness aktivity, které vedou ke zlepšení fyzické kondice, formování postavy a celkovému dobrému zdravotního stavu. Do skupiny klidnějších cvičení Body & Mind patří hlavně jóga, pilates, bosu, Body Balance a cvičení na míči. Máte-li rádi rytmičtější druhy pohybu, vyzkoušejte tanec.

ClassPoint je webový portál s fitness a tanečními aktivitami

Najděte si zajímavý druh tělesného cvičení přímo v místě vašeho bydliště. ClassPoint je webový portál, který obsahuje fitness a taneční lekce nacházející se v celé České republice. S pomocí filtrů si lze nastavit sportovní vyžití přesně podle vašich představ, požadované lokality a druhu cvičení. Ve výsledku uvidíte perfektní přehled sportovních institucí v blízkosti zadaného města. Na webu se nachází také popis sportovních a tanečních aktivit, a tak se dozvíte, co přesně daný druh sportu obnáší a jak probíhají lekce. Kromě toho se na blogu dočtete zajímavé informace z oblasti sportu a zdravého životního stylu.