Proč využívat balanční podložky při cvičení?

0
259

Cvičení s balančními podložkami je v dnešní době stále více oblíbené. Je to z toho důvodu, že nabízí mnoho výhod. Pomáhá stabilizovat vnitřní svaly a celkově se často využívá i při rehabilitacích. Proč a jak cvičit s balančními podložkami vám poradíme v tomto článku.balancni_podlozka_bamusta_placa_1-jpg-ashx

Stabilizace vnitřních svalů pro správné držení těla

Při provádění cviků na podložce, která je lehce nestabilní, je naše tělo nuceno zapojit všechny svaly pro stabilizaci. To vede k tomu, že se zapojí hluboké vnitřní svaly, které jsou zodpovědné za správné fyziologické fungování dalších svalových skupin a poměrně významně ovlivňují i držení těla. Cvičení s balanční podložkou je dobré zařazovat alespoň jednou za týden. V rámci celkové stabilizace a posilování zdánlivě nových svalových skupin můžete pozorovat i zpevnění postavy a případný úbytek na centimetrech.

Použití ve fitness i rehabilitaci

Různé typy balančních pomůcek pomáhají s efektivním provedením celé řady cviků. Využívají se nejen při klasickém posilování a snaze o zlepšení postavy, ale jsou hojně užívány i při rehabilitaci. Právě aktivace důležitých svalů pro stabilizaci těla je nezbytná pro efektivní zapojení kloubu a navrácení přirozené fyziologické rovnováhy do celého těla. Důraz však musí být kladen na správné provádění cviků, protože jedině tak budou zajištěny všechny odpovídající benefity.

Jaké cviky provádět na balanční podložce

Základem je nakoupit si balanční podložky od odborníků. Na eureko.cz najdete nejen výběr všech nejvíce používaných druhů, ale nabízí i radu a pomoc při začátcích. Podívejte se na základní cviky na balanční podložce. Většina z nich je zaměřena na zpevnění střední části těla. V knize, která obsahuje přibližně 130 cviků, se ale dozvíte i to, jak efektivně posílit celé tělo pouze s použitím balanční podložky při cvičení.