Shellac je tu pro každou ženu, dívku a slečnu, která má ráda přírodní nehet, ráda si přírodní nehet lakuje různými barvami, nechce si na nehet dávat gel, nebo akryl a chce mít nehty pěkné a udržované. Znáte to asi dobře, že pokud máte nalakované přírodní nehty, lak se začne brzy oprýskávat a vypadá to nevzhledně.

Ne vždy u sebe máme lak, abychom si vadu mohli okamžitě upravit, nebo dokonce čekat na to, až lak zaschne. A proto je tu Shellac, který na vašich nehtech vydrží i 3 týdny bez oprýskání a to bez toho, abyste musela mít gelové, nebo akrylové nehty.

Shellac také velmi pomůže nehtům lámavým, protože je zpevní. Jak se aplikuje Shellac? Je potřeba koupit si několik potřebných věcí pro aplikaci Shellacu a to pilník, potom leštičku na nehty, primer, shellac, top coat a hlavně pec na nehty, ve které necháte Shellac vytvrdit.

Nejprve si tedy nehty upravte do požadovaného tvaru a odstraňte z nehtů kůžičky. Potom nehet vyleštěte. Na vyleštěný nehet naneste primer, který zajistí dokonalou přilnavost. Potom vezměte průhledný Shellac a stejně tak, jako nanášíte na nehet klasický lak, naneste tento lak a nechte v troubě vytvrdit po dobu 3. minut. Lihem setřete výpotek a nyní naneste barevný Shellac.

Nanášejte opět stejným způsobem, jakým se nanáší lak na nehty. Opět dejte vytvrdit do pece na 3 minuty a setřete výpotek. Ve finále se nanese na nehet ještě závěrečný lesk, top coat a ten se taktéž dá vytvrdit do pece na stejný čas jako Shellac, kdy v závěru opět setřete lihem výpotek. To je celé a nyní se o své nehty nemusíte 3 týdny vůbec starat. Doba aplikace Shellacu je přibližně 45 minut. Později může být tato doba i kratší.