Člověku trvá zhruba 20 vteřin, než si na druhou osobu udělá první názor, prvotní dojem. Zkuste si vybavit, co nejprve vidíte a hodnotíte na každém člověku, kterého jste právě poznali? Určitě vás zaujme celkový vzhled, držení těla, výraz v obličeji, úsměv… Zuby! A právě ten moment, kdy se na nás druhý člověk usměje a odhalí vám své zuby, může často onen první dojem buď velmi vylepšit, nebo naopak zcela pokazit. Můžete být sebevíce krásným, vzdělaným, úspěšným člověkem, ale pokud ukážete úsměv a s ním nevzhledné šedo-žluté zuby, které jsou na první pohled zanedbané, plné kazů, zápach z úst… Pro vaše okolí je to pak jasný vzkaz a vizitka o vás samotných.

Zuby jsou ukazatelem celkového zdraví

Ale samozřejmě nejde pouze o názor našeho okolí na nás. Důležití jsme my sami. Naše zdraví. Zuby jsou totiž (mimo jiné) i ukazatelem našeho celkového zdravotního stavu a zanedbání péče o ně může způsobit nepříjemné zdravotní komplikace od bakterií způsobujících zápach z úst, záněty, které se mohou rozšířit dále do těla, až po samotné vypadávání zubů. Je velmi důležité péči o svůj chrup nezanedbávat a najít si kvalitního zubního lékaře.

Dobrý lékař neřeší následek, ale příčinu

Sehnat kvalitního zubaře je dnes velmi těžké. Ukázkou špičkové zubní ordinace Praha je Zubní centrum MUDr. Jakuba Smrčka. Péče poskytnutá v této zubní ordinaci je vysoce nadstandardní. Lékař zde neřeší pouze váš zubní kaz, bělení zubů Praha a další dílčí problémy.

Specialisti v Zubním centru MUDr. Jakuba Smrčka prozkoumají stav vašich zubů komplexně. Základem je prvotní vstupní vyšetření a celková diagnóza vašeho chrupu, dále dentální hygiena Praha, až po samotná ošetření jako léčba zubního kazu, zubní implantáty Praha a chirurgie, zubní náhrady, endodontické ošetření nebo bělení zubů a mnoho dalšího. V příjemném prostředí se o vás postará tým specialistů s mnohaletými zkušenostmi, kteří vás přesvědčí, že mít strach ze zubaře je zde zbytečné.

Zkuste nebýt v tomto ohledu lhostejní sami k sobě a dopřejte svým zubům péči, kterou potřebují. Vaše tělo vám to vrátí. Nejen v dobrém prvním dojmu…