Jak vyléčit bulimii

0
356

Bulimie je velmi nebezpečná nemoc, které podléhají mladé slečny, které touží po tom, aby byli krásné a atraktivní, stejně tak, jako jsou modelky na mole. Bohužel tento trend je strašný a vede k poruchám příjmu potravy, jež je následně pro organismus velmi nebezpečný.

Bulimie na rozdíl od anorexie spočívá v tom, že se postižená přejídá a vzápětí potravu zvrací. Důvod je ten, že nevydrží nejíst, ale po najedení se, má výčitky vůči sobě a jde se proto vyzvracet. Díky bulimie pleť stárne mnohem rychleji, kazí se zuby a padají vlasy. To jsou však jen ty nejmenší příznaky. Pokud je žena, či dívka bulimička může pro zeslábnutí organismu i zemřít.

Ve vyjímečných případech trpí bulimií i muži. Většinou jsou to muži homosexuálně založení, kteří touží po ženské postavě. Bulimie je stejně jako anorexie poruchou psychiky. Nejčastěji postihuje ženy do 30-ti let. Lidé trpící bulimii jsou většinou perfekcionisté, kteří touží mít vše naprosto dokonalé. Pokud tomu tak není, jsou nešťastní, že nedokázali to, co si slíbili.

Pakliže touží žena po dokonalosti a nedaří se jí zhubnout, začne to řešit jinými způsoby a jedním z nich je právě zvracení snědené potravy, nebo k hubnutí využívají projímadla. Bulimie však může postihnout i takové ženy, či dívky, které nemají dostatečné sebevědomí a chtějí si dokázat, že alespoň v něčem dokáží být dobré.

Nejrizikovější období je právě puberta, kdy se dívka touží líbit a začíná se zajímat o to, jak zaujmout, jak být vyjímečná. Pokud jste rodič a vidíte, že vaše dítě není zrovna nejštíhlejší, neventilujte tuto informaci, dítěti se neposmívejte. Bývá to spouštěcí mechanismus toho, aby vám dokázalo, že se mu podaří zhubnout.

Samotná léčba bulimie není vůbec jednoduchá a pokud je nemocný již ve vážném stavu, je nutná hospitalizace, kdy je podávána umělá výživa. Dále je nutné podstoupit psychoterapii a nemocnému pomoci antidepresivy, či antiepileptiky. Tyto léky potlačují zvracení.